Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Arvinger til dødsboer har betalt for meget i skat

Mange dødsboer er i årevis blevet for højt beskattet. En kendelse fra Landsskatteretten løfter nemlig grænsen for, hvornår et dødsbo skal beskattes og giver arvingerne mulighed for at få pengene tilbage med tilbagevirkende kraft til 2009.

Tidligere er dødsboer blevet beskattet ud fra en beløbsgrænse på knap 2,6 mio. kr., men det beløb er nu fastslået til at gælde for hver af ægtefællerne, så det er parrets samlede formue, der skal være under grænsen. Dermed er den skattefrie beløbsgrænse for et dødsbo hævet til knap 5,3 mio. kr., vel at mærke når der er tale om uskiftede boer.

Der kan derfor være betalt for meget i skat i ægtefællers, enkers eller enkemænds dødsboer, hvor værdien af boet er opgjort ud fra den gamle fortolkning. SKAT har sat en frist for at genåbne afgørelser om dødsboer helt tilbage til 2009 til den 16. juli 2014, og derfor kan der være penge at hente ved at gå de ældre sager igennem.

Hos Advodan i Glostrup er man derfor nu i fuld gang med at undersøge, hvilke klienter der har penge til gode hos SKAT.

”Vi går systematisk igennem vores klienters arvesager helt tilbage til 2009, som den nye fortolkning af reglerne omfatter. Det giver glade klienter, når de får en opringning fra os om, at de kan have ret til at få penge tilbage i skat. Foreløbigt har vi fundet 3-4 tilfælde her på vores kontor i Glostrup, som skal undersøges nærmere, og hvor der kan være mulighed for at arvinger får penge retur”, siger advokat og autoriseret bobestyrer, Michael Harms fra Advodan.

Tjek selv om du har penge til gode
Hvis man ikke har haft en advokat eller bobestyrer på under arvebehandlingen, er man selv nødt til at gøre SKAT opmærksom på forholdet for at få genbehandlet sin sag.

”Hvis boet er afsluttet, skal skifteretten genoptage det. Men det er der god mulighed for, hvis man kan godtgøre, at der er skattepenge tilgode i boet”, vurderer Michael Harms.

Fakta: Nye takster for beskatning af dødsboer

  • Et dødsbo skal fremover vurderes ud fra, om værdien af hver enkelt ægtefælles aktiver og nettoformue overstiger en bundgrænse på 2.641.900 kr.

  • Det betyder, at ægtepar tilsammen kan have aktiver og nettoformue til en værdi på op til 5.283.000 kr. før dødsboet bliver skattepligtigt.
Michael Harms
VIL DU VIDE MERE?

Michael Harms

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.