Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Danskere uden fagforening søger hjælp hos advokaten

864.000 lønmodtagere har ikke et medlemskort til en fagforening, og det er 180.000 flere end i 1995. Mange af dem bruger i stedet egen rådgiver, når der opstår tvister med arbejdsgiveren.

150. Så mange sager ligger der alene konstant på ADVODANs kontor i Holbæk. Her hjælper man lønmodtagere, der ikke er medlem af en fagforening, med juridisk rådgivning, når der er problemer med arbejdsgiveren. Ofte handler det om at få løn eller ferie udbetalt eller om en erstatning efter en uretmæssig fyring eller bortvisning.

Ansættelsesretten beskytter medarbejderen mere end arbejdsgiveren, så der er som regel gode muligheder som lønmodtager for at få sit krav igennem.

Generelt oplever ADVODANs kontorer en stigende interesse for hjælp til ansættelsesret i takt med, at flere danskere vælger fagforeningen fra.

Ifølge Forskningscenter for Arbejdsmarked- og Organisationsstudier under Københavns Universitet er antallet af lønmodtagere, der ikke har et medlemskort til en fagforening, steget fra 685.000 til 864.000 i perioden 1995 til 2012.

Beskytter lønmodtagerenVi fører ikke statistik på området, men vi får flere sager end for år tilbage, hvor vi skal hjælpe lønmodtagere med at få erstatning eller godtgørelse fra arbejdsgiveren. Lige nu har vi omkring 150 verserende sager, hvor vi hjælper vores kunder med at få ret,” fortæller Steen Marslew fra ADVODAN i Holbæk.

Han har mere end 25 års erfaring med ansættelsesret og har netop indgået forlig i en sag i Odense, hvor en mandlig ansat fik 400.000 kroner i erstatning efter en uberettiget bortvisning.

Lovgiving beskytter medarbejderne
”Ansættelsesretten beskytter medarbejderen mere end arbejdsgiveren, så der er som regel gode muligheder som lønmodtager for at få sit krav igennem. Men det kræver, at man er villig til i første omgang at betale selv og håbe på, at man vinder sagen og får pengene igen. Alternativt er der gode muligheder for at søge om fri proces som dagpengemodtager. Så er det mere sikkert økonomisk at komme igennem en eventuel retssag. Retshjælpsdækningen i husforsikringen dækker desværre ikke,” fortsætter Steen Marslew og understreger, at han ikke indleder en sag, medmindre han vurderer, at der er gode chancer for at vinde den.

Fokus på løsning
Hans kollega i Taastrup, Rolf Ledertoug, oplever også, at der er en stigende efterspørgsel på juridisk rådgivning fra danske lønmodtagere uden fagforening. Han har netop været med til at sikre en kvinde, der er tæt på pensionsalderen, en erstatning på 140.000 kroner for uberettiget fyring.

”Hvis vi kan klare problemet ved at ringe til arbejdsgiveren og rejse et krav, gør vi det. Det handler om at minimere skaderne og få en aftale, som begge parter er lige tilfredse eller utilfredse med. Skal vi i retten, er vi nødt til at vurdere det værst mulige udfald og det bedste resultat. Selv om vi er sikre på at vinde en sag, er der jo altid en risiko for at tabe og dermed en omkostning forbundet med sagen for kunden,” siger Rolf Ledertoug.

Steen Marslew
VIL DU VIDE MERE?

Steen Marslew

Advokat og partner Vis faglig profil
Rolf Ledertoug
VIL DU VIDE MERE?

Rolf Ledertoug

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.