Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

De 5 vigtigste råd til en sikker bolighandel

I januar 2015 trådte en ny ejendomsmæglerlov i kraft, der medfører en række ændringer i reglerne omkring køb og salg af bolig. Boligadvokat Hans Christian Færch fra ADVODAN giver her de fem vigtigste råd til, hvordan du som køber kommer sikkert gennem en bolighandel efter lovændringen.

1. Brug en uvildig køberrådgiver

Med den nye ejendomsmæglerlov blev det slået helt fast, at ejendomsmægleren udelukkende er sælgers rådgiver. Det betyder fx, at du ikke kan forvente at få uvildig rådgivning af ejendomsmægleren, fordi deres opgave altid er at sikre, at et hus bliver solgt i sælgers favør. Du kan heller ikke længere gøre ejendomsmægleren ansvarlig, hvis der er fejl i de oplysninger, du får i en bolighandel. Derfor bør du rådføre dig med en boligadvokat, som kan varetage dine interesser, som køber.

En boligadvokat har de nødvendige juridiske forudsætninger til at vurdere, om der er noget med småt, som kan give dig problemer nu eller i fremtiden. Samtidig har advokaten en ansvarsforsikring, der dækker, hvis noget skulle gå galt.

2. Få hjælp til at forhandle pris og vilkår

Inden du skriver under på købsaftalen, har du som regel gode muligheder for at forhandle vilkår og pris på boligen. Som køber bør du derfor undersøge, om prisen er korrekt i forhold til tilsvarende ejendomme i kvarteret. Har du ikke mod på selv at forhandle om prisen, så kan du få hjælp fra en boligadvokat, som kan vurdere prisen i forhold til markedet, boligens stand og købsvilkårene.

Skal du byde på en bolig i en budrunde, er det også vigtigt, at du er klædt godt på og kender de forskellige frister. Du kan få boligadvokaten til at byde for dig, hvis du ønsker det.

3. Få dine finansieringsmuligheder vurderet

Ejendomsmæglere, der tilbyder køberrådgivning, får ofte provision for at sælge lån fra bestemte pengeinstitutter og realkreditinstitutter til boligkøbere.

Derfor er det vigtigt at få en uvildig vurdering af lånetilbuddet, så du ikke risikerer at sige ja til et lån, som ikke passer til din økonomiske situation.

4. Hold styr på dokumenterne

Når du køber bolig, bliver du mødt med mange dokumenter, som beskriver boligens fysiske og juridiske forhold. Ting som lokalplaner, servitutter, energimærkning og tilstandsrapporter er alle vigtige men kan virke uoverskuelige at sætte sig ind i. Her kan en boligadvokat hjælpe med at oversætte, hvad det egentligt er, der står, så du undgår grimme overraskelser i fremtiden.

5. Tænk på fremtiden

Det er altid en god ide at få lavet samejeoverenskomst og gensidigt testamente i forbindelse med et boligkøb. På den måde sikrer I, at der er styr på, hvad der skal ske med ejendommen, hvis I går fra hinanden, eller den ene dør. Det gælder særligt de ugifte samlevende.

Du kan her læse om boligkøb og hvordan en boligadvokat kan hjælpe dig

Hans Christian Færch
VIL DU VIDE MERE?

Hans Christian Færch

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.