Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Den 1. januar 2018 træder den nye ægtefællelov i kraft

Dette betyder nye regler om ægtefællers økonomiske forhold og omhandler både gaveægtepagter, særeje og deling af formue og/eller gæld og betyder mere frihed for gifte danskere til selv at aftale, hvordan de ønsker fordeling ved en eventuel skilsmisse.

Kravet om gaveægtepagt bortfalder
Fra 1. januar 2018 er det muligt for ægtefæller at give hinanden gaver uden, at dette skal gøres ved gaveægtepagt, hvilket har været en gyldighedsbetingelse tidligere. Omstødelsesreglerne i konkursloven bliver dog også ændret, hvilket betyder at gaver mellem ægtefæller kan omstødes, hvis en kreditor kræver det.

Delingsformue erstatter fælleseje
I den nye lov bliver vi præsenteret for et nyt begreb, nemlig delingsformue. Delingsformue erstatter det vi tidligere kaldte fælleseje, og betyder, at ved skilsmisse, skal ægtefællernes positive nettoformue deles lige over.

Særeje med nye muligheder
Reglerne for særeje bliver også ændret i den nye lov og giver mere frihed for ægtefolk at aftale særeje end tidligere. Fremover vil der være mulighed for at oprette sumdeling og sumsæreje.

Sumdeling betyder, at man kan aftale, at alt skal være særeje bortset fra et specifikt beløb.

Med sumsæreje kan man sikre en del af egen formue, så den ikke indgår i den formue, som skal deles ved skilsmisse.

Herudover kan man som noget nyt gøre gæld til særeje, så gælden ikke indgår i delingen ved en skilsmisse.

Hvis I har spørgsmål er I meget velkommen til at ringe til advokat Rikke Frødstrup hos ADVODAN Glostrup på 46 14 50 18 eller sende en mail til rifr@advodan.dk.

Rikke Frødstrup
VIL DU VIDE MERE?

Rikke Frødstrup

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.