Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Få lempelser i ny markedsføringslov

Folketinget har vedtaget en ny markedsføringslov, som træder i kraft 1. juli 2017. Med den nye lov kan virksomhederne se frem til en lempelse af reglerne for markedsføring via e-mail.

Formålet med den nye markedsføringslov er overordnet at opdatere reglerne, så de matcher den teknologiske udvikling og de nye muligheder inden for digital og kommerciel kommunikation. Samtidig skal loven understøtte en effektiv konkurrence og være mere overskuelig for forbrugerne.

I forhold til virksomhedernes mulighed for at markedsføre produkter over for eksisterende kunder, bliver der tale om mindre ændringer.

”I dag må erhvervsdrivende, der har modtaget en kundes e-mailadresse i forbindelse med et salg, gerne sende yderligere markedsføring via e-mail om tilsvarende produkter og ydelser til kunden, hvis kunden på forhånd er blevet oplyst herom. I praksis har det dog vist sig at være begrænset, hvad der kan henføres til begrebet ”tilsvarende produkter”. Med de nye regler bliver omfanget af, hvad der hører under ”tilsvarende produkter” udvidet”, forklarer advokat Kristian Weber fra ADVODAN i Glostrup.

”For en bilforhandler vil tilsvarende produkter fx kunne være service og reparation, hvis bilforhandleren selv udfører opgaverne. Og for en butik, der sælger garn og stof, vil tilsvarende produkter fx kunne være strikkepinde og strikkeopskrifter, som butikken sælger. Det vigtige er, at der skal være tale om produkter eller services, som den erhvervsdrivende selv forhandler eller udbyder – og det skal være inden for samme produktkategori, som den vare, kunden allerede har købt”, uddyber Kristian Weber.

”Når en kunde oplyser sin e-mailadresse, er det desuden vigtigt, at man altid klart og utvetydigt oplyser kunden om, at adressen kan blive benyttet til at fremsende markedsføringsmateriale om tilsvarende produkter, og at kunden har adgang til nemt at melde sig fra igen. Muligheden for nemt og gebyrfrit at kunne afmelde sig skal fremgå klart af alle efterfølgende henvendelser”.

Yderligere ændringer

Den nye markedsføringslov indeholder blandt andet også en stramning af reglerne om skjult reklame. Samtidig fjernes kravet om skiltning med organiseret rabat, og en række bekendtgørelser bliver ophævet som konsekvens af ændringer i loven. Endeligt kommer en ny inddeling i kapitler, som gør loven mere overskuelig samt en ny bestemmelse, som introducerer en række nye termer.

I det oprindelige lovforslag var der også varslet lempelser af reglerne omkring markedsføring mellem erhvervsdrivende uden samtykke, men de udgik under Folketingets behandling.

Læs mere om ændringerne i markedsføringsloven på erhvervsministeriets hjemmeside

Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.687 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.687 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.