Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Har du overvejet en fremtidsfuldmagt?

Den 1. september 2017 trådte nye regler vedrørende fremtidsfuldmagter i kraft, men hvad betyder det egentlig for dig?

Det betyder at du nu kan oprette en fuldmagt, som først træder i kraft, hvis du en dag ikke selv længere er i stand varetage dine økonomiske og personlige forhold. Du har med en fremtidsfuldmagt mulighed for selv at vælge, hvem der skal varetage dine forhold og hvordan.

Ved lovens ikrafttræden, er der også åbnet op for et helt nyt digitalt fuldmagtsystem, som fuldmagten bliver oprettet i. Dette system sikre at der kun eksisterer en fuldmagt pr. person og at fuldmagten er gyldigt oprettet, en sikkerhed som i dag er svær at få med de almindelige generalfuldmagter.

Du bestemmer selv hvem eller hvilke personer der skal være fuldmægtige og hvis der er flere fuldmægtige, kan du også selv vælge om de skal være enige om beslutningerne eller om de selv skal kunne træffe beslutninger, de skal blot altid overholde de retningslinjer der er angivet i fuldmagten og handle i din interesse. Fremtidsfuldmagten kan omfatte både økonomiske forhold og personlige forhold eller kun dele af disse forhold.

Fuldmægtigen skal holde din formue adskilt fra sin egen personlige formue, medmindre fuldmægtigen er din ægtefælle eller samlever.

Bliver du på et tidspunkt ramt af sygdom, demens, en ulykke eller lignende og derfor ikke længere er i stand til at varetage dine egne økonomiske eller personlige forhold, træder fremtidsfuldmagten i kraft. Det sker ved at din fuldmægtig indsender en lægeerklæring samt en anmodning om aktivering af fuldmagten til Statsforvaltningen. Du kan også selv bede om at få fuldmagten aktiveret hos Statsforvaltningen, hvis du ønsker dette.

Fuldmagten ophører automatisk ved din eller din fuldmægtiges død eller hvis du eller din fuldmægtige kommer under værgemål.

Har du allerede oprettet en fuldmagt gælder den stadig, men advokat Rikke Frødstrup anbefaler dog, at fuldmagten erstattes med en fremtidsfuldmagt, da en fremtidsfuldmagt, som tidligere nævnt, er mere sikker.

Vil du vide mere om fremtidsfuldmagter så kontakt advokat Rikke Frødstrup, og husk at det første møde altid er gratis.

Fakta om fremtidsfuldmagter:

  • En fremtidsfuldmagt kan oprettes af alle personer, som er i stand til handle fornuftigt og som er over 18 år.
  • Da der kun kan være oprettet én fremtidsfuldmagt pr. person, skal du oprette en ny fuldmagt hvis du ønsker at foretage ændringer. Den tidligere fuldmagt bliver herefter automatisk slettet.
  • Når fuldmagtsgiveren fx rammes af demens eller anden sygdom, som gør vedkommende ikke længere er i stand til selv at træffe fornuftige beslutninger, kan fuldmagten sættes i kraft.
  • Når fuldmagten er sat i kraft, bliver den tinglyst i Personbogen.
  • Fremtidsfuldmagten ophører automatisk ved fuldmagtsgivers død.

 

Rikke Frødstrup
VIL DU VIDE MERE?

Rikke Frødstrup

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.708 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.708 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.