Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Højesteret: Gode undskyldninger fra lejere dur ikke

Et boligselskab opsagde en lejer, som ikke klagede over opsigelsen inden for den fastsatte indsigelsesfrist. Byretten og landsretten mente, at lejeren havde en god undskyldning, men det gik Højesteret enstemmigt imod. Reglerne er nu helt klare – og det gør livet nemmere for boligselskaberne.

Advokat og partner Poul Jost Jensen fra Advodan i Glostrup førte sagen for boligselskabet, og han er meget tilfreds med udfaldet af dommen fra Højesteret.

Det burde være en selvfølge, at en frist er en frist, men ikke desto mindre mente både byret og landsret, at en lejer kunne sidde en frist overhørig.

Efter at have tabt sagen to gange besluttede vi at søge om at få sagen for Højesteret, så den kunne tage stilling til, om fristen i almenlejelovens § 89 er absolut, eller om fristen kan strækkes som en elastik, hvis bare begrundelsen for overskridelsen af fristen er god nok", fortæller Poul Jost Jensen.

"Til vores store tilfredshed fastslog Højesteret enstemmigt, at en frist er en frist, og at en åbning for udvidelse af fristen kunne medføre en mangfoldighed af undskyldninger for ikke at have overholde fristen.

Nu har vi fået klare spilleregler, og det stiller boligselskaberne væsentlig bedre i fremtiden, fordi vi med sikkerhed ved, hvad der gælder, når en indsigelsesfrist ikke bliver overholdt i udsættelsessager".

Sagen kort:

  • På vegne af et boligselskab opsiger Advodan en lejer pga. spektakel. Fra lejeren får opsagt sin lejlighed, har vedkommende seks uger til at klage over opsigelsen. Det gør lejer imidlertid ikke, og derfor bliver vedkommende begæret udsat af lejemålet.
  • Under lejeudsættelsessagen i fogedretten forklarer lejer og lejers advokat, at de havde misforstået hinanden, og at de gensidigt troede, at den anden sendte en protest imod opsigelsen. Helt præcist havde lejer udfærdiget skriftlige indsigelser mod udlejers opsigelse 18 dage efter udlejers opsigelse. På den baggrund mener både byret og landsret, at der skal dispenseres fra indsigelsesfristen i den konkrete sag.

  • Hos Advodan mener man, at spørgsmålet er principielt, og derfor søger man om at få sagen for Højesteret. I Højesteret fastslår dommerne enstemmigt, at indsigelsesfristen skal overholdes uanset hvilken undskyldning, der måtte være for ikke at overholde den. Den udsatte lejer skal derfor flytte fra sin lejlighed.
Poul Jost Jensen
VIL DU VIDE MERE?

Poul Jost Jensen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.