Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Jyske Bank skal betale fuld erstatning for mangelfuld rådgivning

Østre Landsret dømte den 11. oktober 2011 Jyske Bank ansvarlig for mangelfuld rådgivning i forbindelse med salg af deres investeringsprodukt Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer. Banken ankede til Højesteret, men valgte fredag at hæve anken, hvorved dommen står fast, og banken skal nu udbetale erstatningen på ca. 800.000 kr.

Ifølge advokaten, som har ført sagen, var landsretsdommen over Jyske Bank på mange måder principiel og rækker langt videre end til forhold i Jyske Bank alene. Derfor er han yderst tilfreds med, at dommen nu er endelig.

”Dommen fra 2011 er helt klar i sine konklusioner og statuerer, at banken havde pligt til at rådgive om det solgte produkt. Det står også klart, at det er banken, der har bevisbyrden og ikke kunden, og at det ikke er tilstrækkeligt at henvise til finanskrisen som undskyldning for, at værdipapirerne var faldet voldsomt i kurs,” siger Peter Ølholm, advokat i Advodan Glostrup.

Større beskyttelse af forbrugerne
Han peger på, at dommen kan få betydning for andres kunders mulighed for at få erstatning for lignende tab, da der nu foreligger nogle meget væsentlige tolkninger af bankers pligter og ansvar over for deres kunder.

”En bank har et udvidet ansvar, når den introducerer et produkt over for sine kunder. Rådgivningen skal ydes individuelt, og banken kan ikke blot løse sit rådgivningsansvar ved at udlevere skriftligt materiale. Vi har dermed fået indskærpet, hvad der helt præcist ligger i bankens ansvar, og det giver forhåbentlig en større forbrugerbeskyttelse fremadrettet,” siger Peter Ølholm.

Lettet bankkunde
Også Flemming Nielsen fra Dreamhaus ApS, som nu endelig kan imødese at få sin erstatning udbetalt, er meget lettet over dagens nyhed.  Han rejste sammen med sin samlever kravet om erstatning over for banken tilbage i 2008.

”Det har været et meget langt forløb, og vi har brugt mange ressourcer på det. Vi var naturligvis lettede og glade, da vi vandt i Landsretten med tre enige dommeres afgørelse, men vi er nu endnu mere lykkelige for endelig at kunne slutte sagen,” siger Flemming Nielsen.

Jyske Bank har samlet solgt de omtalte investeringsbeviser for ca. en milliard kroner. En lang række sager er siden 2011 blevet forligt med forbrugerombudsmandens mellemkomst ved, at bankens kunder har fået en erstatning på 80 % af deres tab, men uden renter og omkostninger. Selv om mange sager er forligt, verserer der fortsat flere sager mod Jyske Bank.

 

Peter Ølholm
VIL DU VIDE MERE?

Peter Ølholm

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.708 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.708 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.