Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Kom igennem skilsmissen uden krig

Ny forsøgsordning skal via kursusforløb og individuelle samtaler hjælpe par igennem den svære skilsmisse. Formålet er at undgå, at uenigheder mellem forældre eskalerer til konflikter, hvor børnene kommer i klemme.

I mange skilsmisser er der børn involveret, og stadig flere af disse sager havner i retten. En ny indsats sætter nu fokus på, at skilsmissekonflikter bedst løses i familien ved at tale sammen. Derfor bliver skilsmissepar, der første gang henvender sig til Statsforvaltningen fremover tilbudt hjælp til at forebygge, at eventuelle konflikter kører af sporet. Håbet er, at både forældre og børn lettere kommer igennem skilsmissen.

Det er et godt initiativ, mener advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN i Glostrup. Hun er ekspert i sager om skilsmisse og forældremyndighed og har fulgt udviklingen tæt gennem flere år. Hun peger på den lange sagsbehandlingstid i Statsforvaltningen som en af årsagerne til, at flere sager går i hårdknude for skilsmisseforældre.

”Vi oplever, at det kan tage rigtig lang tid at få afgjort sager om samvær i Statsforvaltningen. Ventetiden kan betyde, at den ene forælder skal gå i flere måneder uden samvær med børnene, og det kan forståeligt nok skabe stor frustration og skærpe eventuelle konflikter. Derfor er det også rigtig positivt at forældre nu kan få bedre hjælp tidligt i forløbet,” siger hun.

Det handler om barnets bedste
Som advokat i skilsmissesager møder Rikke Frødstrup forældrene i en sårbar situation. Hun beskæftiger sig både med bodelingssager og sager om børnenes bopæl og samvær. 

Det er hendes erfaring, at der altid er risiko for, at ting kører af sporet, når børn er involveret. Selv i de sager, hvor begge parter går ind med de bedste intentioner om, at sagen skal løses til alles fælles bedste. Derfor lyder hendes konkrete råd til forældre, der står over for en skilsmisse:

”Først og fremmest skal I sætte jer ind i reglerne, for usikkerhed og uklarhed kan skabe konflikt. Når I har styr på dem, handler det om at lave klare aftaler fra starten – og få dem skrevet dem ned. Men allervigtigst: I skal have fokus på, hvad der er bedst for barnet, selvom det kan være svært, når der er følelser i klemme.”

Fakta om forsøgsordningen

  • Der er afsat 48,8 millioner kroner i 2015 til forsøgsordningen.
  • Ordningen er i første omgang målrettet ca. 1200 forældrepar, der for første gang henvender sig til Statsforvaltningen.
  • Størstedelen af forældrene vil gennemgå et kursusforløb, og forældre, der er stærkt uenige, vil få tilbudt individuelle samtaleforløb.

Fire råd fra advokaten

Rikke Frødstrup fra ADVODAN har disse fire råd til forældre, der skal skilles:

1. Tænk på børnene

Når I tager stilling til forældremyndighed, bopæl og samvær, så sørg for at have børnenes behov i fokus. Accepter, at det er nødvendigt at skulle samarbejde med den anden part. Får man etableret en ordentlig tone i forbindelse med bruddet, er der større sandsynlighed for, at samarbejdet kan fungere i fremtiden. Det er afgørende for børnenes trivsel efter bruddet.  

2. Sæt jer ind i reglerne

Sæt jer ind i, hvilke regler der egentlig gælder ved en separation/skilsmisse og ved bodeling. På den måde er I bedre rustet til at gennemføre processen, og I undgår de diskussioner, der kan opstå, hvis den ene eller den anden part har misforstået reglerne.

3. Skriv alting ned

Selv om I er enige om vilkårene for bodeling og om, hvad der skal ske med børnene, så sørg altid for at få skrevet det ned. På den måde minimerer i risikoen for uenigheder i fremtiden.

4. Kontakt en advokat
Selvom I ikke skal i retten, kan det være en god idé at få advokatbistand. Advokaten kan hjælpe med at få et overblik over reglerne og sagsgangen i de forskellige sager, og udbyttet er størst, hvis man kontakter en advokat tidligt i forløbet. 

 

Ny portal samler viden om skilsmisse

ADVODAN har netop lanceret en ny webportal, der er rettet mod personer, der står foran en skilsmisse eller har brug for få afklaring om, hvordan en skilsmisse forløber. Her kan du hente oplysning om alt fra ophævelse af ægteskab, deling af formue, forældremyndighed og samværsregler til en oversigt over de dokumenter, man skal bruge. Du finder også en række oplysningsfilm, der kort og klart fortæller om skilsmissens forskellige faser og de regler, der gælder. Gå til portalen her.

 

 

 

 

Rikke Frødstrup
VIL DU VIDE MERE?

Rikke Frødstrup

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.706 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.706 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.