Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Nethandel: husk klare betingelser

Har du en webshop, er det vigtigt, at du oplyser dine kunder klart om fortrydelsesbetingelserne. Ellers har forbrugeren ret til at få alle penge igen, hvis han eller hun fortryder købet over nettet. Også selvom produktet er taget i brug. Det har Forbrugerklagenævnet netop afgjort.

Må man samle den reol, man har købt på nettet, og så fortryde sit køb bagefter? Eller betyder det, at man kun får halvdelen af sine penge tilbage?

Ifølge Forbrugeraftaleloven har en forbruger ret til at fortryde et køb gjort online – også selvom varen er brugt mere, end man ville gøre i en fysisk butik. I så fald har du som erhvervsdrivende ret til at fratrække varens værdiforringelse, inden du tilbagebetaler købesummen.

Præcisér betingelser

Nu har Forbrugerklagenævnet med to afgørelser præciseret, hvornår den ret er gældende.

”Den ny praksis betyder, at hvis man som netbutik ikke tydeligt har oplyst, hvilke fortrydelsesbetingelser der gælder, så har forbrugeren ret til at få hele købesummen tilbage. Så det gælder om at præcisere, om der er fortrydelsesret, hvad tidsfristen er, hvordan man leverer købet tilbage, og hvilken reduktion i købsprisen der gælder i forhold til varens stand ved tilbagelevering,” siger advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup.

Advokaten anbefaler, at fortrydelsesbetingelserne skrives i de generelle salgs- og leveringsbetingelser på hjemmesiden. 

Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.706 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.706 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.