Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Ny lov om forretningshemmeligheder vedtaget

Den 10. april 2018 vedtog Folketinget en ny lov om forretningshemmeligheder. Loven træder i kraft den 9. juni 2018.

Her gennemgår advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup de vigtigste regler i den nye lov om forretningshemmeligheder.

Skarpere definition
Den nye lov indeholder en mere klar definition af, hvad der kan karakteriseres som forretningshemmeligheder. Det betyder, at det bliver nemmere for både virksomheder, ansatte og samarbejdspartnere at identificere forretningshemmelighederne.

Bedre beskyttelse
Som følge af loven skal virksomhederne implementere relevante foranstaltninger for at beskytte deres forretningshemmeligheder. Det er en nødvendig forudsætning for, at man som virksomhed efterfølgende har mulighed for at håndhæve misbrug eller udnyttelse af ens forretningshemmeligheder.

Nye sanktionsmuligheder
Den nye lov giver virksomhederne flere beføjelser og nye sanktionsmuligheder i forhold til at bekæmpe misbrug. Loven giver fx mulighed for at beslaglægge krænkende produkter, ligesom der også bliver mulighed for at få erstatning og andre økonomiske godtgørelser.

Frister for søgsmål  
Den nye lov indfører også forældelsesfrister for virksomheder, der ønsker at anlægge et søgsmål mod en eller flere personer, der har misbrugt en forretningshemmelighed. Det betyder, at indehaveren af forretningshemmeligheden skal anmode om et forbud/påbud eller anlægge en retssag vedrørende overtrædelse af reglerne, inden der er gået seks måneder, fra misbruget blev opdaget.

Læs den nye lov her 

Fakta:

  • Når loven træder i kraft den 9. juni 2018, ophæves § 23 i markedsføringsloven, der hidtil har reguleret forbuddet mod misbrug af erhvervshemmeligheder.
  • Loven er blevet til på baggrund i et EU-direktiv om forretningshemmeligheder, som blev vedtaget i maj 2016. Direktivet ensretter reglerne på tværs af alle medlemslandene.
Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.708 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.708 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.