Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Ny markedsføringslov: Lempelser på vej

De danske virksomheder kan se frem til nye spamregler, der udvider mulighederne for at sende markedsføring via e-mails til forbrugere og eksisterende erhvervskunder.

Erhvervs- og vækstministeriet offentliggjorde i juli måned en rapport, der skal danne grundlag for et nyt lovforslag til en ny markedsføringslov. Det forventes, at lovforslaget bliver sendt i høring i løbet af efteråret 2016, og at ændringerne kan træde i kraft pr 1. juli 2017.

”Den teknologiske udvikling har på mange måder overhalet den nuværende markedsføringslov, der er fra 2005, og derfor er det også tiltrængt med en forenkling af reglerne,” mener advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup.

Ud over en forenkling af loven, ligger der også et EU-krav om at få den danske lovgivning tilpasset rammerne inden for EU-reguleringen.

Spamreglen ændres

En af de lempelser, der ser ud til at komme, handler om virksomheders uanmodede henvendelser – også kaldet spammails– over for forbrugere og andre erhvervsdrivende. 

”I dag indeholder loven allerede en regel om, at en erhvervsdrivende, der har fået en kundes e-mailadresse i forbindelse med et salg, gerne må sende yderligere e-mail-markedsføring om øvrige egne produkter eller tjenesteydelser til kunden, hvis det er blevet oplyst over for kunden. Indtil nu er begrebet tilsvarende produkter eller tjenesteydelser dog blevet fortolket meget snævert, og derfor har mange virksomheder ikke benyttet sig af muligheden, ” forklarer Kristian Weber og fortsætter:

”Det ser nu ud til, at der kommer en udvidelse af fortolkningen af egne tilsvarende produkter eller tjenesteydelser ved, at den erhvervsdrivende skal specificere over for kunden, hvad kunden kan forvente af e-mail-markedsføring, når kunden afgiver sin e-mailadresse i forbindelse med et køb. Har en kunde fx købt en boremaskine i et byggemarked og afgivet sin e-mailadresse i den sammenhæng, må det pågældende byggemarked gerne sende kunden e-mailmarkedsføring om det øvrige varesortiment i byggemarkedet, hvis det vel at mærke er blevet oplyst over for kunden.”

Markedsføring mellem erhvervsdrivende uden samtykke

En anden og kommende lempelse af spamreglen gælder e-mail-markedsføring mellem erhvervsdrivende.Her foreslås det, at en erhvervsdrivende – uden samtykke – kan sende e-mail-markedsføring om egne produkter til en bestemt person hos en anden erhvervsdrivende, hvis der i forvejen er et kundeforhold mellem de to erhvervsdrivende.

”I rapporten defineres et kundeforhold kun som eksisterende, hvis der har været et salg af et produkt mellem parterne inden for det seneste år, og at kunderelationen ikke er blevet opsagt. Derudover er der også udsigt til, at en erhvervsdrivende, der har modtaget en persons e-mailadresse ved en ”erhvervsmæssig kontakt”, fx på et møde, en messe, et kursus eller lignende, gerne må sende vedkommende e-mail-markedsføring, der er relevant for den pågældende modtagers arbejdsfunktion – uden direkte forudgående samtykke,” siger Kristian Weber.

Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.708 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.708 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.