Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Ny virksomhedsguide til e-handel i EU

Overvejer du at rykke din webshop ud over Danmarks grænser, men er i tvivl om reglerne for eksempelvis moms, markedsføring og reklamation? Så er der hjælp at hente i Erhvervsstyrelsens nye virksomhedsguide til e-handel i EU.

Som virksomhed kan der være stort økonomisk potentiale at hente i at udvide sin e-handel fra Danmark til også at omfatte et eller flere EU-lande. Men det kan samtidig være en jungle at finde rundt i alle regler, direktiver og forordninger, så fælden ikke klapper, når det fx gælder forbrugerklager, samtykkeerklæringer, betalingsløsninger og momsregistrering.

”I den nye guide fra Erhvervsstyrelsen er alle retningslinjer for e-handel i EU for første gang samlet ét sted. Det er rigtig positivt, for det gør det alt andet lige nemmere at overskue som virksomhed, der gerne vil sælge til det europæiske marked. Guiden er et rigtig godt sted at starte, og så er der selvfølgelig nogle områder, der bagefter skal dykkes mere ned i og måske søges rådgivning omkring,” siger advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup.

Start med dansk lovgivning

Hvis du som virksomhed overvejer at udvide din webshop og fx også sende dine varer til tyskere eller franskmænd, bør du ifølge advokaten starte med at sikre, at du overholder dansk lovgivning.

”Hvis du lever op til alle regler for salg og markedsføring til danske kunder, så har du et rigtig godt udgangspunkt for at udvide din e-handel og overholde gældende EU-regler. EU arbejder nemlig hele tiden på at strømline regler og fastsætte minimumsrettigheder og -reguleringer, som de enkelte medlemslande skal indarbejde i deres nationale lovgivning,” siger Kristian Weber og fortsætter:

”Derfor er de danske regler på området meget lig EU-reglerne. Eksempelvis kan du i den nye guide finde en oversigt over, hvad fx den danske forbrugeraftalelov, markedsføringslov eller forbrugerklagelov svarer til i EU-lovgivningen og derigennem undersøge, hvilke EU-regler du skal overholde.”

Er der strengere krav?

Advokaten forklarer, at du dernæst skal undersøge, om det EU-land, som du gerne vil sælge til, har valgt at implementere strengere lovgivning end EU.

”Eksempelvis er reklamationsretten i EU fastsat til minimum to år, men i Sverige er forbrugernes reklamationsret på tre år, så det skal du naturligvis overholde. Samtidig bør du undersøge, om du skal lægge dansk eller fx tysk moms på varen samt, hvordan du griber forbrugerklager an i det pågældende land. Kan det foregå på engelsk, eller skal det være på det lokale sprog? Og risikerer du at skulle forsvare dig i landets forbrugerklagenævn, eller kan du trække sagen hjem til Danmark?,” slutter Kristian Weber.

Fakta – Ny virksomhedsguide fra Erhvervsstyrelsen: 

  • Vejledningen ”Virksomhedsguide til regler for e-handel i EU” er udkommet fra Erhvervsstyrelsen den 8. marts 2019.
  • I guiden finder du blandt andet en oversigt over gældende lovgivning på e-handelsområdet i EU samt en tjekliste med 10 konkrete spørgsmål, inden du kaster dig ud i e-handel uden for Danmarks grænser.
  • Læs hele den nye virksomhedsguide her
Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.