Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Nyt lovkrav til din webshop

Den 15. februar går en ny online klageportal for alle europæiske forbrugere i luften. Har du en webshop eller sender tilbud direkte på mail til dine privatkunder, skal du fremover linke til klageportalen fra din hjemmeside.

”Den nye klageportal Online Dispute Resolution skal give alle europæiske forbrugere én samlet platform til at klage direkte til den virksomhed i EU, hvor de har købt en vare eller ydelse online. Samtidig er det tanken, at det bliver nemmere for dig som webshop-ejer at håndtere klager fra dine kunder både i Danmark og i resten af EU,” siger advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup.

Hvad skal jeg gøre?

Ud over at henvise til din egen branches klageinstans har du fremover pligt til at oplyse dine kunder om ODR-platformen, hvis du driver nethandel.

Hvordan skal jeg gøre det?

Du skal i en kort tekst fortælle om muligheden for at klage over dine varer eller ydelser på ODR-platformen. Du kan finde eksempler på formuleringer på www.forbrugereuropa.dk – benytter du disse tekster, er du sikker på at overholde din oplysningspligt.

Hvor skal jeg gøre det?

Du skal henvise til den nye klageportal, så det er nemt at finde for dine kunder. Det kan eksempelvis være under kundeservice eller i dine handelsbetingelser på hjemmesiden. Kan man som forbruger købe dine produkter direkte fra dine tilbudsmails, skal du også linke til platformen herfra.

Hvornår skal jeg gøre det?

Linket til ODR-platformen skal ligge klar på din hjemmeside og i dine tilbudsmails fra den 15. februar 2016.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får klager på ODR?

Når du har forholdt dig til klagen, kan du vælge at sende den videre til det rette klagenævn. Hvis klagen fx er fra en fransk forbruger, kan du stadig godt vælge et dansk klagenævn – fx Forbrugerklagenævnet. Du kan også vælge at afvise klagen, og så skal forbrugeren selv gå videre med klagen til et nævn, der kan behandle sagen.

Fakta om den nye klageportal:

  • ODR er en fælles klageportal for hele EU og står for Online Dispute Resolution.
  • Formålet er at give alle forbrugere én fælles klageplatform.
  • Alle, der driver en webshop, har pligt til at henvise til ODR fra hjemmeside og tilbudsmails.
  • Der skal linkes til http://ec.europa.eu/odr. og henvises til virksomhedens email-adresse. 
Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.708 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.708 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.