Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Robinsonlisten beskytter dig mod direkte reklamer

Robinsonlisten er et register over privatpersoner og enkeltmandsvirksomheder, der ikke ønsker at modtage reklamehenvendelser som fx uopfordrede opkald fra telefonsælgere. Du kan selv tilmelde dig listen, men vær opmærksom på at den ikke beskytter dig mod alle uopfordrede henvendelser.

Advokatfuldmægtig Jens Fridolf Møller fra ADVODAN Glostrup gennemgår her, hvad det indebærer at være på Robinsonlisten.   

Hvordan fungerer listen?

Markedsføringsbeskyttelse, som listen også kaldes, er en del af markedsføringsloven og beskytter dig mod direkte reklamehenvendelser på din postadresse, hvor dit navn og adresse er påskrevet samt salgshenvendelser via telefon.   

Tilmelding sker på borger.dk, men der kan gå op til 3 måneder, før din registrering træder i kraft, da listen kun opdateres kvartalsvis. Hvis der er flere personer i din husstand, skal de også tilmelde sig Robinsonlisten, hvis de heller ikke ønsker uopfordrede reklame- og salgshenvendelser. Registreringen er nemlig personlig.  

Hvem må stadig kontakte mig?

Du kan stadig modtage opkald og breve med dit navn og adresse på fra bl.a. analyseinstitutter, dit teleselskab, velgørende organisationer, politiske partier med flere. Ønsker du ikke, at disse organisationer henvender sig til dig, skal du kontakte dem enkeltvis og bede dem stoppe kontakten til dig.

Hvis du ikke har et ”Nej tak”- skilt til reklamer på din postkasse, kan du stadig modtage aviser og reklamer med et omslag, hvor der fx står ”til husstanden” og derfor ikke indeholder dit navn og adresse. Det er en lovlig måde, at omdele reklamer på, selvom du står på Robinsonlisten. 

Du er heller ikke beskyttet mod at modtage elektroniske reklamer og henvendelser, selvom du står på Robinsonlisten. Denne form for markedsføring er dog kun lovlig, hvis du har givet samtykke til, at virksomheden må kontakte dig. Det kan læse mere om HER. 

Virksomheder der ønsker at rette uopfordret henvendelse til dig via telefonsalg eller via post med dit navn og adresse på, skal først tjekke om du figurerer på Robinsonlisten.   

Jens Fridolf Møller
VIL DU VIDE MERE?

Jens Fridolf Møller

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.