Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Skilsmisseforældre skal dele transportudgifterne til børns samvær

I efteråret 2012 trådte en lovændring i kraft, der betyder, at skilsmisseforældre som udgangspunkt har fælles ansvar for deres børns samvær og transportudgifterne i forbindelse med det. Tidligere afgørelser, der fordeler ansvaret anderledes, kan tages op i Statsforvaltningen igen, men det ved de færreste, erfarer ADVODAN.

Inden reglerne trådte i kraft sidste efterår, kunne skilsmisseforældre få Statsforvaltningen til at træffe afgørelse om hvem af forældrene, der skulle betale for transporten i forbindelse med barnets samvær. Men den mulighed er nu væk, forklarer advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN i Glostrup.

Få vurderet tidligere afgørelser
”Lovteksten er nu fuldstændig klar på området, og derfor skal Statsforvaltningen ikke længere bruge tid på tvister om transportudgifterne. Dog skal man være opmærksom på, at tidligere afgørelser, der har slået fast, at forældrene ikke har et fælles ansvar, kan indbringes for Statsforvaltningen igen. Så skal myndighederne vurdere på ny, hvorvidt der er grund til at fravige udgangspunktet om det fælles ansvar ud fra det nye lovgrundlag,” siger Rikke Frødstrup.

Undtagelser
Kun i helt særlige tilfælde kan Statsforvaltningen gå ind og ændre på ansvaret for transportudgifterne.

”Det kan fx komme på tale i situationer, hvor helt særlige geografiske eller transportmæssige forhold gør sig gældende, og hvor sagens øvrige omstændigheder taler for en fravigelse af udgangspunktet. Det er altså kun, hvis det samlet set vurderes at være helt urimeligt for den ene forælder at skulle betale halvdelen af transportudgifterne, at Statsforvaltningen kan træffe afgørelse om at ændre fordelingen,” slutter Rikke Frødstrup.

Fakta

  • Skilsmisseforældre har som udgangspunkt fælles ansvar for at hente og bringe børnene i forbindelse med samvær – og de skal derfor selv blive enige om den transportordning, som er bedst for børnene og forældrenes konkrete situation.
  • Statsforvaltningen kan som udgangspunkt ikke løse tvister om transport.
  • Afgørelser fra før 1. oktober 2012, der siger, at forældrene ikke har fælles ansvar, kan blive genoptaget i Statsforvaltningen.
  • Både bopælsforældre og samværsforældre har mulighed for at søge kommunen om tilskud til transportudgiften, hvis de ikke selv kan dække udgifterne.
Rikke Frødstrup
VIL DU VIDE MERE?

Rikke Frødstrup

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.706 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.706 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.