Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Undgå økonomisk lussing ved skilsmisse

Som ægtepar har man som udgangspunkt fælleseje med mindre andet er aftalt i en ægtepagt. Men det betyder ikke nødvendigvis, at alt bliver delt ligeligt, når et par går fra hinanden. Derfor bør ægtepar sikre at både gæld og hus står i begge navne, og at fælles ting bliver købt fra en fælles konto.

"Mange ægtepar tror, at de er fælles om det hele ved fælleseje, men det er en stor misforståelse, fortæller advokat Poul Jost Jensen fra ADVODAN i Glostrup. Ifølge advokaten glemmer mange, at de eksempelvis selv hæfter for gæld, som står i eget navn.

Har du gæld i dit navn for en million kroner og din ægtefælle en formue på en million kroner i sit navn, så er det forkert at tro, at formuen bliver brugt til at betale gælden, hvis I går fra hinanden" forklarer Poul Jost Jensen og uddyber:

"Virkeligheden er godt nok, at du får halvdelen af din ægtefælles million, men du hænger selv på hele gælden. Det betyder, at du reelt forlader ægteskabet med en gæld på en halv million kroner, mens din ægtefælle går derfra med en formue på en halv million kroner".

Dyrt at etablere sig på ny
Ud over kroner og øre skal et skilsmissepar også fordele alle deres ejendele mellem sig.

"Ved en skilsmisse har du ret til de ting, som er købt i dit navn - eksempelvis via din bankkonto. Er alle jeres møbler købt i dit navn, kan du insistere på at tage dem med ud af forholdet ved at betale halvdelen af deres værdi til din ægtefælle. Problemet er, at møblerne bliver værdisat efter realisationsværdien på en auktion og ikke nyanskaffelsesværdien, så din tidligere partner vil aldrig nogensinde kunne etablere et tilsvarende hjem for de penge," siger Poul Jost Jensen.

"Herudover er der også stor risiko for, at I hver især kommer ud med et stort underskud, når I skal sælge jeres fælles bolig. Og står boligen i din ægtefælles navn, så risikerer du at blive presset til at flytte til en ny bolig, hvor der er store udgifter til oprettelse af nye boliglån og måske køb af ny bil".

Få styr på økonomien i tide
Ifølge Poul Jost Jensen bør ægtepar sørge for at træffe bevidste valg om indretningen af deres økonomi, mens de stadig er sammen - og de skal kende de økonomiske konsekvenser af valgene, så de ikke kommer som en overraskelse, hvis de skal skilles.

Fakta

  • Sørg for at begge parter hæfter for jeres fælles gæld.
  • Opret en fælles konto til køb af større ting i hjemmet.
  • Få begge jeres navne på skødet, hvis I køber hus sammen.
Rikke Frødstrup
VIL DU VIDE MERE?

Rikke Frødstrup

Advokat Vis faglig profil
Poul Jost Jensen
VIL DU VIDE MERE?

Poul Jost Jensen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.708 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.708 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.