Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Vælg de rigtige personalegoder

Attraktive vilkår ud over lønnen kan skabe ekstra motivation og være et vigtigt værktøj til at fastholde dine medarbejdere. Og hvis I sørger for at skrue den rigtige lønpakke sammen med øje for skattereglerne, er der store fordele for både ansatte og arbejdsgiver.

Som arbejdsgiver har du mulighed for at gøre arbejdspladsen mere attraktiv ved at tilbyde en række fordele ud over bruttolønnen – det kan ikke kun give mere tilfredse medarbejdere, men også være et værktøj til at holde din virksomheds lønomkostninger længere nede og opnå skattemæssige fordele.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på skattereglerne, så de attraktive goder ikke ender med at være en belastning.

”Man kan som arbejdsgiver gå galt i byen, hvis man i den bedste mening tilbyder eksempelvis en gratis sundhedsforsikring, og så ender medarbejderen alligevel med at skulle betale af sin egen lomme, fordi godet var skattepligtigt. Derfor handler det om at finde personalegoder, der som udgangspunkt er helt eller delvist skattefrie for medarbejderen og fradragsberettigede for virksomheden. Og her giver skattelovgivningen flere værktøjer til at sammensætte fordelagtige lønpakker, som mange rent faktisk ikke kender til,” siger skatteretsadvokat Søren Aagaard fra ADVODAN i Glostrup.

Ekstra goder er mest almindeligt

Ifølge Søren Aagaard er de mest oplagte, skattefrie goder som uddannelse og fri befordring mellem hjem og arbejde. Der findes overordnet set to metoder til at sammensætte en attraktiv lønpakke.

”Hvis der er tale om mindre dyre goder som fx en Brobizz, vil det mest almindelige være at tilbyde det oven i den eksisterende bruttoløn. Det kan også være som en del af en lønforhandling, hvor medarbejderen udviser såkaldt løntilbageholdenhed og får godet i stedet for en lønfremgang. Fordelen er, at medarbejderen ikke skal betale skat af godets værdi. Og som virksomhed kan man trække udgiften fra i skat,” siger Søren Aagaard.

Bruttolønsordning har store fordele

Det kan dog være en endnu større fordel i stedet at udarbejde en bruttolønsordning med sine medarbejdere.

”Især hvis der er tale om meget dyre personalegoder som fx en hel uddannelse til flere hundredetusinde kroner, har man som virksomhed måske ikke ressourcer til at tilbyde det oven i bruttolønnen. I stedet for aftaler man en lønnedgang svarende til eksempelvis udgiften til godet, så medarbejderens lønpakke samlet set udgør den samme værdi som den tidligere bruttoløn. Den store skattemæssige fordel for virksomheden er, at godets værdi ikke som udgangspunkt vil indgå i det løngrundlag, som man betaler feriepenge eller pension ud fra – og dermed sparer virksomheden reelt penge,” siger Søren Aagaard.

Inden lønpakken omlægges, kan det være en god idé at konsultere en skatteretsadvokat. Både arbejdsretlige og overenskomstmæssige forhold kan nemlig spille ind på mulighederne for at sammensætte lønpakken.

Fakta – skattefrie goder:

  • Uddannelse – eksempelvis faglige kurser eller en hel efteruddannelse.
  • Befordring mellem hjem og arbejde – eksempelvis en Brobizz, et togkort e.l. Medarbejderen må dog ikke samtidig modtage befordringsfradrag.
  • Computer eller tablet til arbejdsmæssig brug, også selvom medarbejderen tager fx computeren med hjem.
  • Medarbejderpleje som firmafester, frugtordning o.l.
  • Gaver, fribilletter, årskort o.l. – så længe den samlede årlige værdi er under bagatelgrænsen på 1.100 kr.
Kristian Weber
VIL DU VIDE MERE?

Kristian Weber

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.707 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.707 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.