Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld formularen og vi kontakter dig

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til ADVODAN-kontoret. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Dødsboer

Når du mister en nær pårørende, er der mange tanker og overvejelser, der fylder. Foruden sorgen kan der opstå spørgsmål om håndtering af dødsbo, begravelse og arv, der fylder meget.

I det følgende vil vi kort komme ind på nogle af de forhold, der skal tages højde for i forbindelse med et dødsfald. Du kan læse om: 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Så hjælper vi med at give dig et overblik, så du kan træffe de bedst mulige valg for dig.

Hvad gør du, når en man har nær går bort?

Det første, du skal gøre, når et dødsfald indtræffer, er at kontakte en bedemand. Dette skal gøres samme dag, senest dagen efter. Herefter skal dødsfaldet meldes til kommunen, hvilket sker via Borger.dk. Som pårørende kan du selv varetage denne proces, men du kan også få hjælp af bedemanden til at udfylde formularen.

Begavelsen 

I Danmark er der ingen regler for selve begravelsesceremonien, og det er dig som pårørende, der bestemmer, hvordan dette skal forløbe. Der er dog regler for, hvor afdøde må begraves. 

Skifteretten - hvad og hvorfor?

Når der sker et dødsfald, får skifteretten automatisk besked. Skifteretten kontakter den, der står som anmelder på dødsfaldet, dvs. den, der har taget kontakt til bedemanden og udfyldt informationerne på Borger.dk.

Skifteretten er altid inddraget, når et dødsbo og en formue skal opgøres og afvikles. I den forbindelse kan det være en fordel at være opmærksom på, at Skifteretten tager kontakt til den, der melder dødsfaldet, og at andre i familien ikke nødvendigvis bliver informeret, medmindre vedkommende er arving.

I forbindelse med dødsfald findes der forskellige skifteformer:

  • Bobestyrerbo
  • Privat skifte
  • Uskiftet bo
  • Boudlæg
  • Ægtefælleudlæg

Hvad er en bobestyrer? 

Hvis I som arvinger er uenige, hvis boet er forgældet, eller hvis afdøde har bestemt det i sit testamente, bliver boet skiftet ved en bobestyrer. En bobestyrer er en advokat autoriseret af skifteretten. En bobestyrer kan også være en specifik person, som afdøde har udpeget i sit testamente. 

Hvad er privat skifte? 

Ønsker du og de øvrige arvinger selv at disponere over afdødes bo, kan I vælge et privat skifte. Et privat skifte kræver dog en tilladelse fra skifteretten. Tilladelsen gives, hvis en række betingelser er opfyldt.

Hvad er uskiftet bo? 

Har du mistet din ægtefælle og vælger uskiftet bo, er det nemt og billigt at gøre formuen op. I dette tilfælde er det dog værd at være opmærksom på, at det giver en række begrænsninger og forpligtigelser i forhold til jeres fælles formue. Det kræver f.eks., at du tager det fulde ansvar for afdødes gæld.

Har din afdøde ægtefælle særbørn, skal de give skriftlig tilladelse til, at du kan sidde i uskiftet bo. 

Boafgifter: Hvilke og hvor meget, kan du ende med at betale?

Når beslutningen om skifteform er taget, og dødsboet er opgjort, skal der beregnes. Der er to afgifter, man skal betale som arving:

  • Boafgift
  • Tillægsafgift

Hvilken afgift du skal betale, og hvor stort et beløb afgiften er, kan du læse mere om her.

Derudover skal der betales en retsafgift til skifteretten.

Hvordan kan vi hjælpe?

Hos Advodan Glostrup København har vi dygtige specialister, der er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp efter et dødsfald.

 Hos Advodan Glostrup København har vi stor erfaring med at behandle både private skifter og bobestyrerboer. Den praktiske erfaring har sikret viden om, hvordan man hurtigst muligt kan behandle et dødsbo Hertil kommer den juridiske viden og erfaring, der gør at tingene bliver gjort rigtigt.

Har du brug for juridisk bistand eller rådgivning, kan du kontakte en af vores dygtige jurister eller får mere viden her.

GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.