Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld formularen og vi kontakter dig

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til ADVODAN-kontoret. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Forældremyndighed, bopæl og samvær

Er du og dit barns anden forælder lige gået fra hinanden? Når I går fra hinanden, skal I blive enige om, hvor barnet skal bo i fremtiden - og det kan føre til uenigheder. I den forbindelse kan det være en god idé, at rådføre sig med en advokat.

Der er mange ting at forholde sig til og tage stilling til, når det kommer til forældremyndighed, valg af bopæl mv.. I denne korte film forklarer advokat Peter Ølholm  om nogle af de vigtigste elementer. 

Herudover kan du på de kommende afsnit læse mere om: 

Forældremyndighed

Fælles forældremyndighed

Som udgangspunkt har I fælles forældremyndighed over jeres barn, og dermed medfølger en række fælles forpligtelser.

Forældre med fælles forældremyndighed har begge retten til at være involveret i beslutninger som:

  • Flytning uden for Danmark (gælder også Grønland og Færøerne)
  • Risikobetonede fritidsaktiviteter
  • Skolevalg
  • Væsentlig medicinsk behandling
  • Skal barnet have pas, skal begge forældre underskrive

Fuld forældremyndighed 

Ønsker du fuld forældremyndighed over barnet, skal det aftales med den anden forældrer. Hvis ikke I er enige, kan retten træffe en beslutning. Det sker dog sjældent, at retten træffer en beslutning om fuld forældremyndighed til den ene part, da det kræver tungtvejende grunde. 

Bopælsret og samværsforældre

Selvom begge forældre har forældremyndighed, kan barnet kun have adresse ét sted. Det betyder, at der skelnes mellem en bopælsforælder, hvor barnet har adresse, og en samværsforælder.

Bopælsforælder

Som bopælsforælder er du den primære person til at give barnet omsorg. Barnet bor primært hos dig, og det giver en række fordele:

  • Du har mulighed for at flytte hvorhen i landet du ønsker. Eneste krav er, at du varsler samværsforælderen flytningen.
  • Du har ret til at vælge læge og institution
  • Du har ret til at vælge fritidsaktiviteter

Hvis du som bopælsforældre frygter for dit barns ve og vel, når du afleverer barnet til samværsforælderen, har du retten til, ikke at udlevere barnet.

Samvær

Har du ikke bopælsretten, er du samværsforælder. Det vil sige, at du har ret til samvær, men barnet bor ikke hos dig. 

Statsforvaltningen - når der opstår uenighed

Hvis I er uenige om enten samvær eller bopæl, kan du indsende en anmodning til statsforvaltningen, hvorefter I begge bliver indkaldt til møde. I Statsforvaltningen kan I indgå en aftale eller lade statsforvaltningen foretage en afgørelse. Hvis du eller den anden forældre ikke er enige i statsforvaltningens afgørelse, kan sagen komme for retten.

Læs mere om at møde i statsforvaltningen her.

Tag advokaten med i statsforvaltningen

Det er en rigtig god idé, at du tager en advokat med til mødet i statsforvaltningen. Ved at tage en advokat med i statsforvaltningen, sikrer du:

  • At din sag bliver hørt
  • At du ikke indgår en aftale, du efterfølgende fortryder

Med udgangspunkt i din og advokatens indledende samtaler rådgiver advokaten dig undervejs i mødet, så afgørelsen falder bedst muligt ud til din fordel. 

Hvordan kan vi hjælpe?

Hos Advodan Glostrup kan vi blandt andet, hjælpe dig med dine rettigheder, møde i statsforvaltningen og hvis sagen ender i retten. Som et led i sagen vil der være detaljeret forberedelse, der belyser alt, der kan være relevant for rettens bedømmelse.

Advodan Glostrup er opdateret på de gældende regler om forældremyndighed og bopælsret. Vores advokater sætter en ære i at sætte fokus på barnet, men gør samtidig en stor indsats for, at din sag bliver præsenteret for retten med de bedst mulige chancer for at vinde.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 46 14 50 00 eller mail glostrup@advodan.dk

Steen Moesgaard
Steen Moesgaard
Advokat
46 14 50 30
20 63 69 95
stem@advodan.dk
Peter Ølholm
Peter Ølholm
Advokat
46 14 50 26
22 37 64 43
peol@advodan.dk
Poul Jost Jensen
Poul Jost Jensen
Advokat
46 14 50 02
40 32 70 30
pojj@advodan.dk
Rolf Ledertoug
Rolf Ledertoug
Advokat
46 14 50 31
29 64 96 31
role@advodan.dk
GØR SOM 12.434 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.434 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.