Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Arbejdsgivers guide til den nye ferielov

Overgangsperioden for den nye ferielov kan godt virke uoverskuelig, og for dig som arbejdsgiver er der flere nye ting, der skal tages stilling til. Læs med og bliv klogere på, hvordan du skal forholde dig til ferielovgivningen i det kommende år.

Hvordan håndterer du som arbejdsgiver bedst den nye lovgivning overfor dine medarbejdere? Hvad er det for noget med forskudsferie? Og hvad skal du gøre med de feriemidler, dine medarbejdere optjener, men ikke skal have udbetalt?

Den nye ferielov giver anledning til mange spørgsmål. Her besvarer advokat Jens Gottlieb fra ADVODAN Helsingør nogle af de vigtigste.

Tal med dine medarbejdere

God kommunikation fra arbejdsgivers side kan forhindre mange udfordringer, før de overhovedet opstår. Det gælder ikke mindst i en situation som denne, hvor en ny lovgivning har indflydelse på noget så vigtigt som dine medarbejderes ferie.

”Dine medarbejdere vil helt sikkert sætte stor pris på, at du informerer dem om de nye regler på en klar og forståelig måde. Det er især vigtigt, at du orienterer dem om ændringer, som kan have stor betydning fremadrettet. På den måde kan medarbejderne indrette sig efter det – fx hvis de får brug for at gemme ferie til et senere tidspunkt,” fortæller advokaten og tilføjer:

”Selvom du kommunikerer klart ud til dine medarbejdere fx på e-mail eller et møde, skal du også huske at opdatere personalehåndbogen, så den stemmer overens med virksomhedens nye feriepolitik.”

Hvad er anderledes i den nye ferielov?

Den nye ferielov kommer i bund og grund til at ligne den gamle meget. Man optjener stadig samme mængde ferie, har krav på tre ugers sommerferie osv.

”Noget nyt er, at du som arbejdsgiver kan aftale med dine medarbejdere, at de kan holde ferie på forskud. Fordelen for dig er glade medarbejdere – men det kan selvfølgelig give problemer, hvis en medarbejder fratræder efter at have afholdt forskudsferie. Så kan man med fordel kontakte sin advokat,” anbefaler Jens Gottlieb.

En anden ting, der ændrer sig med den nye ferielov, er reglerne om forkortede ferievarsler. De er ikke længere tilladte efter den 1. september 2020, og du bør derfor gå ansættelseskontrakterne igennem for at se, om der skal laves tillæg, som ophæver aftaler om kortere ferievarsler.

Indefrysningen af feriepengene

De feriepenge, dine medarbejdere optjener fra 1. september 2019 til 31. august 2020, skal indefryses, indtil medarbejderne forlader arbejdsmarkedet eller når folkepensionsalderen. Som arbejdsgiver kan du vælge mellem to muligheder for, hvordan pengene skal indfryses.

Den første mulighed er at indbetale feriemidlerne til Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler. Langt fra alle virksomheder har dog økonomi til at indbetale alle feriemidlerne på én gang lige med det samme. Det er derfor også muligt at indbetale dem opdelt i mindre bidder over en årrække.

”Den anden mulighed er at beholde feriemidlerne i virksomheden, indtil medarbejderne forlader arbejdsmarkedet. Om det bedst kan betale sig at indbetale eller beholde feriemidlerne, afhænger af den rente, din virksomhed kan låne penge til i banken,” forklarer advokaten.

Jens Gottlieb
VIL DU VIDE MERE?

Jens Gottlieb

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.