Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Festivalbilletter: Sådan er reglerne, hvis du fortryder købet

Salget af festivalbilletter er så småt begyndt. Men husk at tænke dig om, inden du køber. Du kan nemlig ikke få pengene retur, hvis du fortryder købet.

Mange af landets festivaler sætter deres billetter til salg hen over vinteren. Det gør de ofte uden at have offentliggjort det fulde festivalprogram. Nogle festivaler bliver udsolgt kort tid efter de sættes til salg. Det betyder, at mange køber billet uden at vide, om programmet er noget, der falder i deres smag.

”Har du købt en festivalbillet, som du fortryder, skal du være opmærksom på, at du som udgangspunkt ikke kan få pengene tilbage. Ifølge forbrugeraftaleloven har du ikke fortrydelsesret, når du køber en festivalbillet på nettet. Det betyder, at du som udgangspunkt kun kan få pengene refunderet, hvis hele festivalen bliver aflyst” forklarer advokat i ADVODAN Helsingør Ann-Louise Fjeldborg.     

Hun fortæller her hvilke muligheder du har, hvis du fortryder dit køb, og hvad du skal overveje, når du køber billetten.

Sælg billetten videre
Du kan kun komme af med billetten, hvis du sælger den videre. Det kan fx være over nettet eller til en ven eller bekendt. Vælger du at sælge den, skal du være opmærksom på reglerne for, hvor meget du må tage for billetten ved videresalg.

Du må ikke sælge festivalbilletten for mere, end hvad du selv har givet for den (inkl. gebyr).

”Det er ulovligt at videresælge billetter til en højere pris, end hvad arrangøren udbyder dem til. Reglen er lavet for at undgå ’billethajer’, som køber billetter til et populært arrangement for så at sælge dem videre til en langt højere pris. Hvis du gør dette, kan du blive straffet med bøde” siger Ann-Louise Fjeldborg.

Er du dækket ved sygdom?  
Hvis du bliver forhindret i at deltage i festivalen pga. sygdom, kan du som udgangspunkt ikke få billetten refunderet. Det kan derfor være en god idé at overveje, om du skal have en afbestillingsforsikring, når du køber billetten. Du kan ofte tilkøbe det, når du køber festivalbilletten. Har du en årsrejseforsikring, kan det være, at afbestillingsforsikringen allerede er en del af den.

Inden du tilkøber en afbestillingsforsikring, er det værd at overveje, hvor stor risikoen er, for at du får brug for den. Hvis festivalbilletten er dyr, kan det være rart med en afbestillingsforsikring, der kan dække tabet. Skal du derimod betale meget for forsikringen i forhold til billettens pris, er det måske spild af penge.

Er festivalen så populær, at du er sikker på at finde en, der vil købe din billet, kan du også overveje at fravælge en afbestillingsforsikring. 

Ann-Louise Fjeldborg
VIL DU VIDE MERE?

Ann-Louise Fjeldborg

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.