Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Hvem har ret til ferie med barnet, når I er skilt?

Sommerferien står for døren, og for mange deleforældre giver det anledning til konflikter, hvis samarbejdet om børnene i forvejen er svært. Læs hvem der har ret til ferie med barnet, og hvad I skal være opmærksomme på.

Hvis I går fra hinanden, bliver den forælder, som barnet har folkeregisteradresse hos, automatisk bopælsforælder, og den anden forælder bliver samværsforælder. Det gælder også, selvom I har en samværsordning, hvor I ser barnet lige meget.

Hvis I er uenige om, hvor barnet skal have folkeregisteradresse, kan hver af jer indbringe sagen for Statsforvaltningen. Kan I ikke nå til enighed om retten til barnets bopæl med Statsforvaltningens hjælp, vil sagen kunne sendes i retten, som så vil afgøre sagen.

Bopælsforælderen har ferieretten
Bopælsforælderen har ret til at holde ferie med barnet, men det skal varsles til samværsforælderen. Med mindre I har aftalt noget andet, har samværsforælderen som udgangspunkt ikke ret til længerevarende samvær udover det almindelige samvær, som i forvejen følger af eksempelvis en samværsaftale.

"Når man laver en samværsaftale, råder vi imidlertid altid til, at man laver en aftale, der også forholder sig til ferierne. En sådan aftale bør være nedskrevet, og vi anbefaler altid, at man sikrer sig, at aftalen kan fuldbyrdes af fogedretten, da det ellers kan trække ud med en afgørelse, hvis den ene forælder ikke overholder sin del af aftalen," siger advokat Signe Brodtkorb fra ADVODAN Billund.

"Hvis I selv vælger at udarbejde en skriftlig samværsaftale, er den lige så gyldig, som hvis afgørelsen var truffet af Statsforvaltningen. Det afgørende er dog, at aftalen indeholder alle de væsentlige aftalepunkter, og at den er egnet til at kunne gennemføres med fogedrettens hjælp. Derfor anbefaler vi, at aftalen laves på Statsforvaltningens blanket om samvær eller hos en advokat. Aftalen bør være specifik og omfatte stillingtagen til, hvilken dag og hvilket tidspunkt feriesamværet starter og slutter, og hvem der skal hente og bringe barnet."


3 gode råd, når I skal enes om en samværsaftale

  • Husk at barnet er den vigtigste aktør. Det bør til hver en tid handle mere om at sikre barnet en god ferie end om at få mest muligt samvær

  • Sørg for at lave en nedskrevet aftale og gerne en, der gælder fremadrettet, så I ikke skal tage stilling til fordeling af ferie hvert eneste år

  • Sørg for at aftalen kan fuldbyrdes af fogedretten

Hvis I ikke selv kan blive enige om en samværsaftale, kan I indbringe sagen for Statsforvaltningen.

 

 

Ann-Louise Fjeldborg
VIL DU VIDE MERE?

Ann-Louise Fjeldborg

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.