Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Hvordan betaler man skat i en enkeltmandsvirksomhed?

Enkeltmandsvirksomheder kan beskattes på tre forskellige måder. Som ejer af denne type virksomhed bør du derfor sætte dig ind i de forskellige ordninger, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, skal du selv sørge for at betale skat af overskuddet. Der er overordnet tre forskellige måder, du kan gøre det på:

  1. Beskatning efter personskattereglerne
  2. Beskatning efter virksomhedsordningen
  3. Beskatning efter kapitalafkastordningen

Advokat Mette Asmussen fra ADVODAN i Helsingør gennemgår de forskellige ordninger her.

Personskattereglerne

Du kan vælge at betale skat af overskuddet i din virksomhed som af almindelig personlig indkomst. Det vil sige, at du betaler det samme i skat, som hvis en arbejdsgiver udbetalte løn til dig.

Eftersom du ikke har en arbejdsgiver, der udbetaler pengene – og du kan hæve dem, når det passer dig – skal du selv huske at betale skat af overskuddet.

Virksomhedsordningen

Virksomhedsordningen kan give dig nogle af kapitalselskabernes skattemæssige fordele. Benytter du dig af virksomhedsordningen, skal du i regnskabet skelne mellem privatforbrug og de penge, du opsparer i virksomheden.

De penge, du trækker ud af virksomheden til eget forbrug, skal du betale skat af efter de almindelige personskatteregler. De penge, du opsparer i virksomheden, skal du imidlertid kun betale 22% i skat af. Når du hæver af opsparingen, skal du betale almindelig indkomstskat fratrukket de 22%, du allerede har betalt.

En anden fordel ved virksomhedsordningen er, at du kan fratrække virksomhedens renteudgifter i din personlige indkomst. Det betyder, at du betaler mindre i AM-bidrag.

Der ligger en del regnskabsmæssigt arbejde i at komme under virksomhedsordningen – vælger du denne model, anbefaler advokaten, at du får hjælp af en revisor. Det samme gælder for den tredje beskatningsmodel: kapitalafkastordningen.

Kapitalafkastordningen

”Ved kapitalafkastordningen kan du få nogle af fordelene ved virksomhedsordningen, men på en lettere måde. Du har fx ikke bogføringspligt, og du behøver ikke adskille din private økonomi og din virksomhedsøkonomi på samme måde som i virksomhedsordningen,” forklarer Mette Asmussen.

Det er ikke muligt at opspare overskud i virksomheden ved denne ordning, som det er ved virksomhedsordningen. Til gengæld betaler du mindre i AM-bidrag end ved beskatning efter personskattereglerne, fordi du også i denne ordning kan fratrække virksomhedens renteudgifter i din personlige indkomst.

 

Er du i tvivl om, hvilken ordning der er den rette for din virksomhed? Kontakt dit lokale ADVODAN-kontor – så hjælper vi dig videre.

Mette Asmussen
VIL DU VIDE MERE?

Mette Asmussen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.