Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Ny dom: Mænd er også beskyttet på job under graviditet

Når din kæreste eller kone bliver gravid, er du som mand også ekstra beskyttet på jobbet, hvis der er fyringer i luften. Det er netop blevet understreget med en ny dom fra Ligebehandlingsnævnet. Ifølge advokat Mette Asmussen fra ADVODAN Helsingør kan det åbne for flere rettigheder for kommende fædre.

De fleste ved, at kvinden er særligt beskyttet over for fyring under sin graviditet. Det betyder i praksis, at hvis hun bliver fyret, er det arbejdsgiveren, der skal bevise, at det ikke skyldes graviditeten. Ellers har hun ret til godtgørelse.

Men at mænd er beskyttet på samme måde i Ligebehandlingsloven, er mange ikke klar over.

”Der er mange usikkerheder om vordende fædres rettigheder, og mange er måske bange for at blive fyret eller komme i unåde hos chefen, hvis de tager mere end de gængse 14 dages barsel. Derfor er det positivt med den nye dom, som slår fast, at mænd også er ekstra beskyttet over for afskedigelse, hvis der er barn på vej,” siger advokat Mette Asmussen fra ADVODAN Helsingør.

I den nye dom har en maskinbygger fået tildelt en erstatning på 175.000 kr. Maskinbyggeren blev afskediget kort efter, han havde fortalt om sin hustrus graviditet – og arbejdsgiver kunne i Ligebehandlingsnævnet ikke bevise, at opsigelsen ikke skyldtes graviditeten.

Rettigheder kan forbedres

Ifølge Mette Asmussen kan den nye afgørelse også bane vej for, at de vordende fædres rettigheder bliver forbedret på andre områder.

”Det handler fx om mulighed for at gå med til jordemoder i arbejdstiden, uden at det bliver trukket i lønnen. Eller at manden som udgangspunkt har ret til at vende tilbage til det samme job, som han havde før en længerevarende barsel,” siger Mette Asmussen.

Fakta: Barselsreglerne

  • Parret kan tilsammen få orlov på dagpenge i 52 uger og vælger selv, hvordan ugerne skal fordeles.
  • De første 14 dage efter fødslen har manden øremærket barsel.
  • Bliver man opsagt på grund af graviditet eller barsel, har man krav på godtgørelse ifølge Ligebehandlingsloven.
Mette Asmussen
VIL DU VIDE MERE?

Mette Asmussen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.