Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Nye regler om skilsmisse

Nye regler for umiddelbare skilsmisser er trådt i kraft. Med de nye regler er det muligt at opnå skilsmisse uden forudgående separation, hvis parterne er enige herom.

Siden 1. juli 2013 har det været muligt at opnå skilsmisse uden først at have været separeret. Tidligere skulle man være separeret i mindst seks måneder. Denne frist er bortfaldet, hvis der er enighed om skilsmissen, og ægtefæller kan nu anmode om skilsmisse umiddelbart efter, at de er blevet enige.

De tidligere regler muliggjorde umiddelbar skilsmisse ved bl.a. vold og utroskab og efter to års adskillelse som følge af uoverensstemmelse. Disse umiddelbare skilsmissegrunde er fastholdt, og umiddelbar skilsmisse kan fortsat forlanges i disse tilfælde. 

I det tilfælde, hvor parterne ikke er enige om skilsmisse kræves der efter de nye regler kun seks måneders forudgående separation, før en af parterne kan forlange skilsmisse. Før i tiden var kravet et år.

Man skal huske, at parterne ikke automatisk er skilt efter udløbet af de seks måneder. Skilsmisse kræver, at Statsforvaltningen modtager anmodning herom.

Ved eventuel uenighed om separationens vilkår, skal der gennemføres en såkaldt vilkårsforhandling i Statsforvaltningen, hvor ægtefællerne modtager råd og vejledning. Kan man ikke blive enig på vilkårsmødet, skal sagen for byretten, som herefter fastlægger vilkårene for separationen.

Efter de tidligere regler var mødet med Statsforvaltningen gratis, men med de nye regler koster det nu 1.000 kr. for vilkårsforhandlingen. Ved skilsmisse skulle der tidligere betales 500 kr., mens en separation var gratis. Efter det nye regelsæt koster såvel skilsmisse som separation nu et gebyr på 900 kr.

Når Statsforvaltningen modtager anmodning om skilsmisse, samt de 900 kr. – eller 1.900 kr., hvis parterne ønsker vilkårsforhandling - vil Statsforvaltningen starte sagen op.

Man bør altid søge kyndig juridisk rådgivning og behørig vejledning ved overvejelse om separation og/eller skilsmisse, da reglernes kompleksitet kan være svære at gennemskue.

Lissen Bengtsen
VIL DU VIDE MERE?

Lissen Bengtsen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.