Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Helsingør
Ring 49 21 21 21

Strandgade 51,
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Om ADVODAN Helsingør

Advodan Helsingør

Udskiftning af gamle brændeovne kan blive lovpligtigt

Lige nu er det højsæson for at fyre op i brændeovnen, men står det til regeringen, skal de ældste og mest forurenende af slagsen skrottes eller udskiftes, når boligen skifter hænder. Læs her, om det nye udspil har en betydning for dig og din brændeovn.

Regeringen har netop præsenteret sit luft- og klimaudspil "Sammen om en grønnere fremtid" med 38 tiltag, der til sammen skal styrke Danmarks grønne omstilling frem mod 2030.

To af de tiltag handler om danskernes gamle brændeovne, som er med til at sende skadelige partikler op i luften, og derfor skal varmekilden fremover gøres så effektiv og miljørigtig som muligt.

”Først og fremmest vil regeringen indføre et lovpligtigt eftersyn, når en bolig skifter ejer. Hvis boligens brændeovn er fra før år 2000, skal den enten skrottes som varmekilde eller udskiftes med en nyere model,” fortæller advokat og partner Camilla Kisling fra ADVODAN Helsingør.

Skrot frivilligt og få penge

Mens det ene tiltag således vil være lovpligtigt, skal det andet tiltag ifølge advokaten forbedre luftforureningen ad frivillighedens vej.

”Har du en brændeovn fra før 1991, vil regeringen genindføre den såkaldte skrotpræmie, hvis du selv vælger at få en nyere brændeovn eller satse på en anden varmekilde i din eksisterende bolig. Præmien bliver på omkring 2.000 kr.,” siger Camilla Kisling. 

Hvem skal betale?

Ifølge advokaten er der dog stadig nogle punkter i regeringens luft- og klimaudspil, som mangler at blive afklaret.

”Det bliver spændende at se, hvem, politikerne mener, skal betale regningen for at udskifte brændeovnene i forbindelse med boligsalget – er det den gamle eller den nye ejer? Samtidig melder historien ikke noget om, hvorvidt skrotpræmien for en brændeovn fra før 1991 kan træde i kraft, hvis udskiftningen sker i forbindelse med ejerskifte og ikke ad frivillig vej,” forklarer Camilla Kisling.

ADVODAN sørger for at fortælle mere om afskaffelsen af gamle brændeovne, når der foreligger et konkret lovforslag fra regeringens side.

Camilla Kisling
VIL DU VIDE MERE?

Camilla Kisling

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.