Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Hillerød
Ring 48 20 74 00

Carlsbergvej 32,
3400 Hillerød
Tlf: 48 20 74 00
hillerod@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Hillerød

Lejenedsættelse

Som udgangspunkt er der aftalefrihed når huslejen skal fastsættes, hvilket medfører at mange lejere i dag betaler den husleje udlejer har fastsat. Huslejen skal imidlertid som udgangspunkt afspejle lejemålets værdi, og det kan således være en god ide at få undersøgt dette. Hos ADVODAN Hillerød kan vi hjælpe med at få lejemålet vurderet samt tage dialogen med udlejer omkring huslejenedsættelsen.

Betaler du for meget i husleje i dit erhvervslejemål? 

Uanset at en udlejer som udgangspunkt frit kan fastsætte huslejen i erhvervslejeforhold, må huslejen ikke overstige markedsværdien. Det fremgår af Erhvervslejelovens regler for lejeregulering. Efter disse bestemmelser må der ikke være en væsentlig forskel mellem markedslejen og den aftale leje. Er der dette, kan den aftale leje reguleres til markedslejen. 

Ved markedsleje forstås den leje, som en kyndig lejer og en kyndig udlejer ville aftale for det pågældende lejemål i dag. Ved fastsættelse af markedsleje tages bl.a. hensyn til følgende forhold:

• Beliggenhed,
• størrelse,
• anvendelse,
• kvalitets
• udstyr og
• vedligeholdelsesstand for lejemålet

I praksis vil markedslejen typisk blive fastsat på baggrund af et syn og skøn, hvor en professionel skønsmand på baggrund af ovennævnte kriterier vurderer markedslejen for det konkrete erhvervslejemål. 

Lyder ovenstående uoverskueligt eller er du blot i tvivl om du betaler for meget i husleje i dit erhvervslejemål, så kontakt ADVODAN Hillerød, så hjælper vi dig. 
GØR SOM 12.710 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.710 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.