Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Holbæk København
Ring 70 30 10 06

Havnegade 39,
1058 København K
Tlf: 70 30 10 06
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Holbæk København

Advodan Holbæk København

Havnegade 39,
1058 København K
Tlf: 70 30 10 06
SEND OS EN E-MAIL

Kundeoplysninger

Menu

Skærpede regler for reelle ejere: Årlig undersøgelsespligt og øget risiko for tvangsopløsning

Den 2. maj vedtog Folketinget, at der skal indføres supplerende regler for virksomheders, fondes og selskabers oplysninger om reelle ejere. De nye regler træder i kraft den 10. januar 2020.

Advokat Kelvin V. Thelin, der dagligt arbejder med selskabsret hos ADVODAN i Holbæk og København, kommer her med en kort gennemgang af de nye regler og særligt deres betydning for selskabsejere.   

Hvad er nyt?

Når de nye regler træder i kraft skal alle selskaber mindst én gang årligt undersøge, om der er sket ændringer i de registrerede oplysninger. Til opbakning heraf underlægges bl.a. alle reelle ejere i fx et A/S eller ApS, at forsyne selskabet med oplysninger om ejerforhold, hvis selskabet anmoder om det. Ud fra oplysningerne skal selskabet kunne identificere de reelle ejere og deres rettigheder.

Udover årligt at undersøge ændringer i de registrerede oplysninger om selskabets reelle ejere er det nu også bestemt, at resultatet af undersøgelsen skal fremlægges på den ordinære generalforsamling. Derfor anbefaler Kelvin V. Thelin, at virksomheder opdaterer sin dagsorden for den ordinære generalforsamling.

De nye regler gælder dog ikke kun selskaber, men påvirker også foreninger og fonde, som også har forsyningspligt. For fonde, hvor der ikke er ejere i traditionel forstand, gælder forsyningspligten for de reelle ejere.

”Selskaber har i dag pligt til at indhente, opbevare og registrere oplysninger om deres reelle ejere. Ved manglende overholdelse af pligten til registrering, er der risiko for tvangsopløsning. Med lovændringen skærpes risikoen for tvangsopløsning,” forklarer Kelvin V. Thelin.  

Med de nye regler kan et selskab risikere tvangsopløsning hvis:

  • der ikke er registreret oplysninger om reelle ejere
  • de registrerede oplysninger om reelle ejere er mangelfulde
  • der ikke er opbevaret dokumentation for oplysninger om reelle ejere
  • der er opbevaret mangelfuld dokumentation

”Selskabernes undersøgelsespligt medfører øget administration og er endnu en tilføjelse til to do-listen, som alle skal være opmærksomme på. Manglende overholdelse er i yderste konsekvens risiko for tvangsopløsning,” understreger Kelvin V. Thelin.

Kelvin Valeur Thelin
VIL DU VIDE MERE?

Kelvin Valeur Thelin

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.692 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.692 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.