Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Holbæk
Ring 70 30 10 06

Gl. Ringstedvej 61,
4300 Holbæk
Tlf: 70 30 10 06
post4300@advodan.com

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Holbæk

Den nye ferielov kan udløse dobbelt betalt ferie for direktører

Den nye ferielov, som træder i kraft 1. september 2020, omfatter kun lønmodtagere. Ligesom den gamle også gjorde. Men alligevel kan den give udfordringer for direktører, hvis aftalen om ferie er baseret på ferielovens regler.

Den nye ferielov for lønmodtagere træder i kraft den 1. september 2020. Men vi befinder os allerede i en overgangsperiode, hvor de optjente feriepenge skal fastfryses. I enkelte tilfælde kan det give særlige udfordringer fx i forhold til virksomhedens direktør.

Eventuel dobbelt optjening skal ikke indefryses

“Direktører er som udgangspunkt ikke omfattet af ferieloven. Men mange vælger at henvise til ferieloven i direktørkontrakten, fordi det er det nemmeste. I de tilfælde kan man principielt risikere, at virksomheden kommer til at betale dobbelt ferie, da direktørens feriepenge, som optjenes i overgangsperioden, ikke kan indefryses, men i stedet skal udbetales. Hvis direktøren samtidig har ret til løn under ferie, vil der blive tale om dobbelt betalt ferie i overgangsperioden, ” siger Steen Marslew, partner og advokat hos ADVODAN Holbæk København.

Derfor opfordrer han virksomhederne til at få styr på direktørernes kontrakter i forhold til ferie. “Man skal passe på, at man ikke får givet i både pose og sæk. Det kan man nemt komme til med den potentielle karambolage, der er mellem den nye ferielov og den individuelle aftale om ferie, som direktøren har i sin kontrakt,” siger Steen Marslew.

Han fortæller, at der i mange direktørkontrakter blot er henvist til ferielovens regler, samtidig med at det er almindelig praksis, at direktører kan afholde deres ferie fra første dag. Det er altså formuleringen i kontrakten, der bestemmer, hvordan du skal forholde dig til direktørens optjening af ferie i overgangsperioden til den nye ferielov.

Gennemgå kontrakterne og få styr på ferien

Der kan være stor forskel på, hvordan direktørkontrakterne er udformet, og især hvordan formuleringerne er omkring afholdelse af ferie. Derfor bør denne overgangsperiode være en god anledning for dig som virksomhed til at få gennemgået eksisterende kontrakter, og tjekke om indholdet skal justeres eller præciseres. Ligesom du som virksomhed skal have det for øje fremadrettet, så det ikke bliver et problem i fremtiden.

“For mange er det nemt bare at henvise til ferieloven, selvom direktørers aftaler om ferie er individuelle aftaler. Man kunne nemt være kommet ud over det problem, der nu kan opstå, ved at droppe henvisningen til ferieloven. For direktører er som udgangspunkt ikke lønmodtagere i ferielovens forstand, og er derfor slet ikke omfattet af dens regler,” siger Steen Marslew.

Samtidig skal du som virksomhed være opmærksom på, hvordan formuleringen omkring ferie er, hvis du ansætter en ny direktør i overgangsperioden, så du undgår problemet fra start.

Steen Marslew
VIL DU VIDE MERE?

Steen Marslew

Advokat og partner Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.