Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Lyngby
Ring 45 88 05 55

Toftebæksvej 2,
2800 Kgs. Lyngby
Tlf: 45 88 05 55
lyngby@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Lyngby

Guide: Det skal du huske i ansættelseskontrakten

Som arbejdsgiver er det dit ansvar at holde styr på medarbejdernes ansættelseskontrakter. Samtidig er det afgørende, at du overholder lovgivningen. Her får du listen over de oplysninger, kontrakten som minimum skal indeholde.

  • Arbejdsgiverens og lønmodtagerens navn og adresse.

  • Arbejdsstedets beliggenhed. I mangel af et fast arbejdssted eller et sted, hvor arbejdet hovedsagelig udføres, skal der fremgå oplysninger om, at lønmodtageren er beskæftiget på forskellige steder, samt om hovedsæde eller arbejdsgiverens adresse.

  • Beskrivelse af arbejdet eller angivelse af lønmodtagerens titel, rang, stilling eller jobkategori.

  • Ansættelsesforholdets begyndelsestidspunkt.

  • Ansættelsesforholdets forventede varighed, hvor der ikke er tale om tidsubestemt ansættelse.

  • Lønmodtagerens rettigheder med hensyn til betalt ferie, herunder om der udbetales løn under ferie.

  • Varigheden af lønmodtagerens og arbejdsgiverens opsigelsesvarsler eller reglerne herom.

  • Den gældende eller aftalte løn, som lønmodtageren har ret til ved ansættelsesforholdets påbegyndelse, samt tillæg og andre løndele, der ikke er indeholdt heri, fx pensionsbidrag og eventuel kost og logi. Endvidere skal der oplyses om lønnens udbetalingsterminer.

  • Den normale daglige eller ugentlige arbejdstid.

  • Angivelse af hvilke kollektive overenskomster eller aftaler, der regulerer arbejdsforholdet. Hvis der er tale om overenskomster eller aftaler indgået af parter uden for virksomheden, skal det også oplyses, hvem disse parter er.

Ovenstående er minimumskrav. Ansættelseskontrakten er arbejdsgivers dokumentation (og bevis i en evt. retssag) for, hvad der i øvrigt er aftalt som gældende for ansættelsesforholdet (f.eks. 120-dages reglen, der kun gælder, hvis den er udtrykkeligt aftalt). Derfor er det en god idé at få sparring eller vejledning hos en professionel, når der skal udarbejdes ansættelseskontrakter.

Trine Irmang Østengaard
VIL DU VIDE MERE?

Trine Irmang Østengaard

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.722 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.722 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.