Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

6 ud af 10 anpartsselskaber har ingen bestyrelse

Anpartsselskaber fravælger i stor stil en professionel bestyrelse, selvom flere ledelses-eksperter anbefaler det. Næsten 6 ud af 10 ApS-virksomheder svarer i en undersøgelse fra ADVODAN, at de ikke har en bestyrelse. 89 procent mener ikke, at det er nødvendigt i deres virksomheder.

Når pengeinstituttet kigger på, hvilke virksomheder der skal have kassekreditten forlænget, er en professionel bestyrelse et godt kort at have på hånden. Bestyrelsen er garant for en sund virksomhed, hvor direktøren bliver udfordret på strategien, og der er styr på risici og vækstmuligheder. Men rigtig mange virksomheder fravælger en bestyrelse.

Når slægts- eller venskab afgør, hvem der sidder i bestyrelsen, får virksomheden stadig ikke udnyttet sit potentiale, hvis arbejdet ikke angribes professionelt.

Det viser en undersøgelse, som ADVODAN har gennemført sammen med Epinion. Her svarer 70 ud af 121 af Aps’er, at de ikke har en bestyrelse, selv om flere eksperter anbefaler det for at sikre en positiv udvikling bedst muligt.

Bestyrelse sikrer vækst
”Mange virksomheder mener ikke, at det er nødvendigt at have en bestyrelse, så det står ikke højt på dagsordenen. Men i langt de flest virksomheder er det faktisk nødvendigt for at sikre, at forretningen udvikler sig og virksomhedens fulde potentiale realiseres," siger advokat Lars Stuckert fra ADVODAN på Lolland-Falster. Han har erfaring fra bestyrelser både som rådgiver og medlem.    

"Når dagligdagen kører, er det nemt at lade sig gribe og glemme at få sig løftet op i helikopteren for at kigge på hele virksomheden. Med en bestyrelse bliver der fulgt op på budgetter og tiltag, risici bliver løbende afdækket, og der bliver kigget ud i fremtiden, så virksomheden kan være på forkant med udviklingen,” tilføjer han.

 Samtidig viser tallene, at ud af de anpartselskaber, som har en bestyrelse, har 43 procent familie, andre slægtninge, venner eller bekendte i bestyrelsen.  

Drop tantebestyrelsen
”Når slægts- eller venskab afgør, hvem der sidder i bestyrelsen, får virksomheden stadig ikke udnyttet sit potentiale, hvis arbejdet ikke angribes professionelt. Det handler om at kigge på, hvilke kompetencer der er gode at trække ind i virksomheden frem for, hvem man er i familie med. Så står virksomheden også langt bedre over for pengeinstitutterne, som har rigtig meget fokus på, om en virksomhed har en professionel ledelse med en kyndig direktør og en kompetent bestyrelse, når de laver en kreditvurdering," siger advokaten.

Fakta om undersøgelsen

  • Undersøgelsen er gennemført i foråret 2013 af Epinion for ADVODAN.

  • Der er spurgt 201 ejere/ledere i små og mellemstore danske virksomheder, hvoraf 121 er Anpartsselskaber (ApS).

  • 57,8 procent (70) af anpartsselskaberne svarer, at de ikke har en bestyrelse i deres virksomhed. Det er ikke lovpligtigt som for aktieselskaber, men ledelseseksperter anbefaler, at ApS’er også bør have en bestyrelse.

  • 89 procent af dem, der ikke har en bestyrelse, mener, at det ikke er nødvendigt i deres virksomhed.

  • Ud af de anpartsselskaber, som har en bestyrelse, har 43 procent familie, andre slægtninge, venner eller bekendte i bestyrelsen.   

Du kan her læse mere om anpartsselskab

Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.