Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Datatilsynet har offentliggjort temaerne for de planlagte tilsyn, som foretages i 1. halvår af 2019.


Datatilsynet vil i de planlagte tilsyn fokusere på: 

  • Brud på datasikkerheden, herunder om virksomhederne og myndighederne håndterer bruddets mulige skadevirkninger.
  • Databeskyttelsesrådgiverfunktionen hos kommunerne, herunder, i den første kategori, hvor kommuner deler databeskyttelsesrådgiver, databeskyttelsesrådgiverens ressourcer, opgaver og faglige kvalifikationer, samt i den anden kategori, hvor kommuner har tilkøbt ydelsen hos et advokatfirma, om databeskyttelsesrådgiveren løser de opgaverne i henhold til forordningen og fokus vil ligeledes være på medarbejderes og de registreredes adgang til databeskyttelsesrådgiveren.
  • Kryptering af mails hos private virksomheder, herunder tilsyn med 2 advokatfirmaer, et revisionshus og en fagforening.
  • Autorisation af medarbejdere hos kommunerne, herunder at kommunens medarbejdere alene har adgang til oplysninger, som de har behov for, samt om der føres løbende kontrol med autorisationer.
  • Den registreredes indsigtsret, herunder tilsyn med 3 offentlige myndigheder samt 3 private virksomheder om de registreredes ret til indsigt overholdes.
  • Brug og genbrug af data i den kommunale forvaltning, herunder fokus på behandlingshjemmel, og hvorvidt gen(brug) af data er forenelig med det oprindelige formål. Herudover fokuseres på brug af algoritmer og      scoringsmekanismer i forhold til behandlingen.
  • Private virksomheders aggregering og sammenstilling af data til brug for videresalg, herunder kommerciel brug af data, fortsat anonymitet for de registrerede, samt de registreredes mulighed for at udøve deres      rettigheder. Der vil blive ført tilsyn med en privat virksomhed, der udbyder en sådan service. 

Som det fremgår tager Datatilsynet opgaven med dennes tilsyn seriøst. Også af den grund er det vigtigt, at virksomhederne søger at sikre, at de efterlever reglerne om behandling af persondata. 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at rette henvendelse til advokat Lars Stuckert, tlf.nr. 4614 5913 eller advokatfuldmægtig Troels Justesen, tlf.nr. 4614 5946.

Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
Troels Justesen
VIL DU VIDE MERE?

Troels Justesen

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.