Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Efterårstid er hyggetid ! - Sommerhuskøb

Selvom sommeren er overstået - er der fortsat mange der køber sommerhus i efterårsmånederne, hvor familiens ferier og weekender kan nydes.

De nugældende belåningsregler gør det  muligt at låne 75% af sommerhusets pris hos realkreditinstitut - hvilket giver en billigere finansiering af sommerhuskøbet.
Dette sammenholdt med den øgede optimisme til økonomien har betydet, at flere beslutter sig for at  investere i en fritidsbolig.

Der er dog love og regler for området - og nedenfor en række forhold, som du også bør tænke over inden du køber sommerhus:

Hvilken status har fritidsboligen ?
Langt de fleste sommerhuse må kun benyttes til beboelse i sommerperioden. Fra oktober til marts må du derfor kun overnatte i sommerhuset, hvis der er tale om kortere ophold. Ønsker du derimod at bruge sommerhuset hele året, skal du være opmærksom på, at huset som udgangspunkt skal ligge i en by- eller landzone for at have status som helårsbolig. Der gælder særlige regler for pensionister.

Vil du leje sommerhuset ud ?
Overvejer du at udleje sommerhuset for at supplere din indtægt, skal du vide, at hvis du udelukkende vil bruge dit sommerhus til udlejning, bliver det betragtet som erhvervsmæssig udlejning. Det kræver, at du indhenter en tilladelse af Erhvervsstyrelsen, og den kan være svær at få.

En del af dine indtægter kan være skattefrie gennem et fradrag. Hvor meget du skal betale, afhænger blandt andet af, om du udlejer privat eller gennem et udlejningsbureau.

Skal sommerhuset gå i arv ?
Hvis du planlægger at overdrage dit sommerhus til dine børn på et tidspunkt, kan du gøre det, så det er med økonomisk fordel for begge parter. Reglerne er, at du må sælge sommerhuset til 15 procent under den seneste offentlige vurdering, uden at dine børn skal betale gaveafgift.

Du vil som udgangspunkt ikke blive beskattet af fortjenesten, hvis du selv har benyttet sommerhuset, og grunden er mindre en 1.400 kvm. Hvis du ønsker at give sommerhuset som gave, kan du give en del af husets værdi afgiftsfrit for dine børn.

Udover ovennævnte forhold er der selvfølgelig altid de konkrete forhold for den enkelte ejendom, som det ligeledes er meget vigtigt at have styr på i forbindelse med et køb.

Anette Clausen
VIL DU VIDE MERE?

Anette Clausen

Ejendomsmægler Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.