Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Forældrekøb: Sælg boligen til dit barn, inden der kommer nye ejendomsvurderinger

Har du investeret i en forældrekøbslejlighed med henblik på, at dit barn skal købe lejligheden af dig og senere opnå en skattefri gevinst ved salg. Så bør du overveje, om overdragelsen skal ske nu, inden SKAT lancerer de nye ejendomsvurderinger i 2019.

Når du som forælder ønsker at overdrage fx en lejlighed til dit barn, kan du gøre det efter reglerne om en familiehandel. Reglerne betyder, at du kan sælge lejligheden til barnet for 15 procent under den offentlige vurdering. Ved et videresalg af lejligheden til markedsprisen kan barnet indkassere den eventuelle gevinst skattefrit.

Det fortæller advokatfuldmægtig Nina Munk Andersen fra ADVODAN Lolland Falster. Hun gør opmærksom på, at timingen for en familiehandel er rigtig god lige nu, fordi de offentlige ejendomsvurderinger, som du skal rette dig efter, er fra 2011, og de ligger oftest meget langt under den reelle markedspris.

Nye ejendomsvurderinger i 2019
I 2019 kommer der et nyt ejendomsvurderingssystem, som vil opdatere de offentlige ejendomsvurderinger. Det forventes, at de nye 2019-vurderinger kommer til at ligge tættere op ad de reelle markedspriser. Og det vil angiveligt betyde, at ejendomsvurderingerne i de store byer København og Aarhus vil stige betragteligt.

Bopælskrav inden videresalg
For at dit barn kan opnå den skattefrie gevinst, skal du være opmærksom på, at barnet reelt skal have boet i lejligheden i en længere periode forud for salget. Ofte vil SKAT foretage en konkret vurdering af, om bopælskravet er opfyldt i den enkelte sag.

Læs mere om forældrekøb

Nina Munk Andersen
VIL DU VIDE MERE?

Nina Munk Andersen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.