Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Har du styr på lejekontrakten?

I forbindelse med, at Rødbyhavn skal være produktionssted for tunnelelementerne til den kommende Femern-forbindelse, er der lagt op til en positiv udvikling på udlejningsmarkedet for boliger. I takt med det voksende antal arbejdspladser på Lolland, forventes det, at efterspørgslen på lejeboliger vil stige, da ikke alle beskæftigede med Femern-forbindelsen ønsker at købe fast ejendom i regionen.

Selv om boligudlejning kan blive til en attraktiv forretning, når det historiske projekt for alvor kommer i gang, er det stadig vigtigt, at du som udlejer eller lejer kender jeres rettigheder og forpligtelser samt overholder lejeloven. 

Lejekontrakten

En lejeaftale er gyldig, uanset om I har en lejekontrakt eller ej. Men det er en god idé at skrive en kontrakt, fordi den er et vigtigt værktøj, hvis der opstår konflikter, uenigheder eller misforståelser.

Lejekontrakten er en skriftlig aftale mellem lejer og udlejer, som beskriver lejemålet og de to parters forpligtelser og rettigheder i lejeforholdet. Men uanset om du er lejer eller udlejer, kan det være svært at gennemskue, hvad du skriver under på i kontrakten. Det kan derfor være en rigtig god ide at gennemgå din lejekontrakt med en advokat, så du undgår unødige konflikter i lejeforholdet.

Hos ADVODAN kan vi hjælpe dig med at gennemgå alle detaljerne i lejekontrakten. Det betyder, at du kan være sikker på, at lejens størrelse, fristerne i forbindelse med opsigelse af lejemålet eller ansvarsfordeling af vedligeholdelse er gyldige.

Særlige vilkår i lejekontrakten

Hvis du som udlejer ønsker at fravige nogle af lejelovens bestemmelser, skal det fremhæves i lejekontrakten. Det betyder, at det enten skal skrives med kursiv, fed eller understreget tekst. I standardformularen til lejekontrakter er der plads til at skrive særlige vilkår ind i §11.


Det er ikke alle lejelovens bestemmelser, der kan fraviges. Derfor kan der være særlige vilkår, som ikke er gyldige, selvom de er fremhævet korrekt.

Tidsbegrænset lejemål og lejekontrakten

Hvis du som udlejer ønsker at leje din lejlighed ud i en begrænset periode, skal du have en særligt god grund til ikke at benytte de almindelige regler i lejeloven.


En gyldig grund kan fx være udstationering i et andet land eller midlertidig beskæftigelse i en anden by. 

Som udgangspunkt er et lejemål uopsigeligt for både udlejer og lejer, indtil den tidsbegrænsede lejeperiode er udløbet.

Huskeseddel

 

Irina Rasmussen
VIL DU VIDE MERE?

Irina Rasmussen

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
Tina Høpfner
VIL DU VIDE MERE?

Tina Høpfner

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.