Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Ny højesteretsdom: Gebyr for folkeregisteroplysning må ikke pålægges skyldner

Det har i mange år været almindelig praksis i inkassosager at pålægge skyldner det gebyr, der skal betales for at hente en folkeregisteroplysning i CPR-registeret. Men det må man ikke, fastslår Højesteret i en ny dom.

I den konkrete sag havde en kreditor lagt 53 kroner oven i skyldnerens gæld på baggrund af en udgift til en folkeregisteroplysning fra CPR-registeret. Men det kan man ifølge Højesteret ikke, fordi dette beløb er indeholdt i de normale inkassoomkostninger.

Ifølge advokat Simon Mortensen fra ADVODAN Lolland-Falster er det af og til nødvendigt at hente en folkeregisteroplysning, når en skyldner flytter uden at meddele sin nye adresse til kreditor eller inkassoadvokaten.

”Mange advokatfirmaer er tilmeldt en såkaldt datavagt, som betyder, at skyldners nye adresse automatisk opdateres uden ekstra arbejde eller ekstra udgifter. Men hvis skyldner ændrer adresse og har adressebeskyttelse, så kan denne ikke fås via ”gængse” metoder med opslag på nettet. I de tilfælde skal der i stedet rettes direkte henvendelse til Borgerservice som håndterer folkeregisteroplysninger – og det er ikke blot et par klik for inkassomedarbejderen,” siger Simon Mortensen og fortsætter:

”Det ekstra arbejde i denne proces udgør en udgift for kreditor og inkassoadvokaten. Alligevel kommer Højesteret frem til, at denne udgift ikke kan pålægges debitor, men er indeholdt i advokatens inkassoomkostninger”.  

Gebyret for en folkeregisteroplysning varierer fra kommune til kommune.

Simon Mortensen
VIL DU VIDE MERE?

Simon Mortensen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.