Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Sådan minimerer du risici i din virksomhed

Der er nok at bekymre sig om, når man er virksomhedsejer, og har du ikke styr på din risikominimering, så koster det på et eller andet tidspunkt. Læs ADVODANs gode råd og kom på forkant med et Juratjek Erhverv.

Der vil altid være risici forbundet med at drive virksomhed, og dybest set handler risikostyring om to ting: At være klar over hvilke risici, der er i virksomheden og at vide, hvordan de skal styres - og dermed minimeres. Sådan siger erhvervsadvokat Lars Stuckert fra ADVODAN i Maribo.

”Mange små og mellemstore virksomheder tegner en ansvarsforsikring, og det er det. De færreste tænker hele vejen rundt, og det er langt fra alle, der selv har ressourcer til at tjekke op på juraen. Derfor har ADVODAN udviklet et nyt Juratjek Erhverv, der nemt og systematisk afdækker risici i din virksomhed”.

Læs mere om JURATJEK ERHVERV


Der findes tre hovedgrupper af risici:

1: DE STRATEGISKE RISICI

Er der styr på strategien for forretningen? Har du overblik over din markedsposition, og kan din virksomhed tilpasse sig, hvis markedet ændrer sig?

Du skal blandt andet have styr på kundeportefølje, ordrebog, produktudvikling, ejerskifte, markedet, lovgivningen på eksportmarkederne og produktionsmix.

2: DE FINANSIELLE RISICI

Finansiel risikostyring handler blandt andet om likviditet.  Hvordan er virksomhedens lønsomhed? Er du tilpasningsdygtig, så du ved, hvad du skal gøre for at sikre toplinjen i tilfælde af fx ordrenedgang?

Har du en forretningsplan, som banken kan forstå? Finansiering kræver transparens, en sund forretningsplan og likviditet.  Bankerne ændrer ikke deres vilkår, så hvis du ikke kan opnå finansiering, er det din virksomhed, der skal tilpasse sig bankernes krav – ikke omvendt.

Du skal blandt andet have styr på risikoafdækning, låneaftale, sikkerhedsstillelser og kautioner. Vær sikker på at der ikke er stillet mere end den nødvendige sikkerhed i virksomheden. Sikkerheden skal dække gælden og ikke mere end det. Når en bank tager virksomhedspant, tager de reelt en oversikkerhed, og det begrænser dig, hvis du får behov for yderligere finansiering.

3: DE OPERATIONELLE RISICI

Undgå risiko for tab som følge af uhensigtsmæssige eller mangelfulde interne procedurer, menneskelige og systemmæssige fejl eller som følge af eksterne begivenheder.

Har du den rigtige bemanding og de rette kompetencer? Hvad skal der til for, at din virksomhed kan udvikle sig? Understøtter dit it-system din forretning? Ved du, hvornår det er på tide at foretage nye investeringer for at udvikle forretningen?

Du skal blandt andet have styr på kapacitet, ressourcer, kompetencer, samhandelsbetingelser, hæftelsesbegrænsning, leverandørkontrakter, forhandleraftaler, produktbeskyttelse, patenter, varemærkeregistrering, fortrolighedserklæringer, forsikringer, interne politikker, IT og ejendomme.

Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.