Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Tegn en ejerskifteforsikring, når du køber sommerhus

Drømmer du om et sommerhus, hvor du kan nyde weekender og ferier? Så bør du overveje en ejerskifteforsikring.

Det kan være en god idé at tegne en ejerskifteforsikring, når du skal købe sommerhus.

”Der er ikke noget krav om, at du som køber skal tegne en ejerskifteforsikring – men en ejerskifteforsikring kan være med til at sikre dig økonomisk tryghed, hvis der viser sig skjulte skader, som ikke blev opdaget, inden du købte sommerhuset” fortæller advokat Rasmus Lindsten fra ADVODAN Nykøbing Falster.

Læs med og få svar på de vigtigste spørgsmål om ejerskifteforsikringer.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som man tegner i forbindelse med en bolighandel. Du kan tegne en ejerskifteforsikring, hvad end du køber et sommerhus på Lolland eller en ferielejlighed ved Vesterhavet. Sælger betaler halvdelen af præmien på billigste fremlagte forsikringstilbud.

Idéen med ejerskifteforsikringen er, at den sikrer dig i fem år efter bolighandlen. Hvis der inden for den periode findes skader på boligen, går forsikringen som udgangspunkt ind og dækker – hvis skaden altså var til stede, da handlen blev indgået. Du skal dog betale en selvrisiko i forbindelse med dækningen af en skade.

Hvor meget dækker den?

Tegner du en ejerskifteforsikring, dækker den de skader, som var til stede inden bolighandlen, og som ikke er beskrevet i en fremlagt tilstandsrapport eller elinstallationsrapport. Selve skaden kan godt først vise sig længe efter overtagelsesdagen. Forsikringen dækker stadigvæk skaden, hvis det kan dokumenteres, at skaden var til stede, da handlen blev indgået.

En ejerskifteforsikring dækker ikke skader, som ældre boliger må forventes at have. Almindeligt slid og ælde er med andre ord ikke en skade.

Hvorfor skal jeg have en ejerskifteforsikring til mit sommerhuskøb?

Kort sagt: For at sikre dig bedst muligt mod store, uventede udgifter.

Hvis du som køber takker nej til sælgers tilbud om en ejerskifteforsikring, kan du som udgangspunkt ikke rette krav mod sælger for skader, der var opstået, inden du overtog sommerhuset.

Hvis sælger ikke fremlægger tilbud om ejerskifteforsikring, er det ham eller hende, der er ansvarlig for skader, fejl og mangler ved boligen opstået før salget. Opdager du sådanne skader, kan du derfor rejse erstatningskrav mod sælger, hvis han eller hun ikke har tilbudt at betale halvdelen af præmien på en ejerskifteforsikring.

4 råd fra advokaten

  1. Læs tilbuddet fra forsikringsselskabet grundigt – vær særligt opmærksom på eventuelle forbehold i den tilbudte dækning.
  2. Overvej om du bør tegne en udvidet ejerskifteforsikring, som dækker ti år fra overdragelsen.
  3. Finder du skjulte fejl ved boligen, skal du anmelde skaden til forsikringsselskabet.
  4. Finder du fejl eller mangler i rapporterne, kan du klage til den byggesagkyndige/elinstallatøren.
Rasmus Lindsten
VIL DU VIDE MERE?

Rasmus Lindsten

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.