Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Tvangsanbringelse

En afgørelse om tvangsanbringelse af ens barn er et voldsomt indgreb i retten til familielivet. Derfor skal tvangsanbringelse være sidste udvej. Det er kommunes opgave, at sørge for at alle andre muligheder er udtømt inden der skrides til tvangsanbringelse. Det kan f.eks. være støtte og hjælp gennem en kontaktperson eller pålæg om, at barnet skal i daginstitution.

Hos ADVODAN Lolland Falster hjælper vi i sager om tvangsanbringelse, hvor vi, som led i vores sagsbehandling ser på, om kommunen har over-holdt deres forpligtelser.
Som dine advokater kan vi være ved din side i samtalerne med kommunen for at sikre, at du bliver hørt. Og vi kan hjælpe dig med proceduren omkring din klage, og ved en eventuel retssag.

Husk dine rettigheder

Hvis kommunen beslutter at tvangsanbringe dit barn, har du, som forældremyndighedsindehaver, krav på gratis advokatbistand. Børn som er fyldt 12 år har også ret til at være bistået af en advokat.

Din kommune har en forpligtelse til at vejlede dig om ret til advokathjælp, hvis kommune beslutter sig for at sagen skal indbringes for Børn- og Unge Udvalget. Du har ret til selv at vælge en advokat. Advokathjælp i sager om tvangsanbringelse er gratis.

Du har også krav på aktindsigt i din sag. Det er en god ide, at du løbende får aktindsigt, og på den måde holder dig opdateret i din sag. Vi anbefaler, at drøfter papirerne med din advokat, som kan hjælpe dig med at vurdere kommunens beslutninger, så reglerne bliver overholdt, og du får den rigtige behandling.

ADVODAN Lolland kan hjælpe dig og dit barn i sager om tvangsanbringelse gennem alle sagens instanser.

 

Du har ret til samvær

Selvom dit barn er tvangsanbragt, har du ret til samvær med dit barn. Dit barn kan komme hjem på weekend eller ferie, men du kan også risikere, at samværet skal være støttet eller overvåget – og at det er så lidt som en time om måneden. Der er mange komplekse regler, som skal sikre børnene og forældrene. Disse regler stiller mange krav til kommunens sagsbehandling. Det betyder, at der ind i mellem sker fejl i kommunens sagsbehandling, hvor kommunen fx forlanger overvåget samvær, hvor der er mere grund til støttet samvær.

Hos ADVODAN Lolland Falster kan vi hjælpe dig med at gennemskue kommunens forklaring og krav, så du får det samvær med dit barn, som du har krav på.

 

Frivillig anbringelse kan ende med en tvangsanbringelse

Hvis du mener, at det er forkert, at dit barn skal anbringes uden for hjemmet, skal du ikke give samtykke til frivillig anbringelse. Forældre får tit at vide, at de altid kan tilbagekalde deres samtykke, hvilket også er rigtigt, men hvis kommunen stadig mener, at barnet skal være anbragt, kan kommunen indstille til tvangsanbringelse ved Børn- og Unge Udvalget.

Hos ADVODAN Lolland Falster kan vi vejlede dig til den bedste løsning, hvis du er i tvivl om du vil give dit samtykke til frivillig anbringelse.

 

 

 

 

Irina Rasmussen
VIL DU VIDE MERE?

Irina Rasmussen

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
Tina Høpfner
VIL DU VIDE MERE?

Tina Høpfner

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.