Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Næstved
Ring 55 75 85 00

Nygade 9,
4700 Næstved
Tlf: 55 75 85 00
naestved@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Næstved

Ægtepagt kan sikre din virksomhed

Ejer du en virksomhed, bør du adskille den fra din privatøkonomi ved at oprette en ægtepagt. Dermed undgår du, at dit firma skal realisere kontanter til din ægtefælle, hvis I går fra hinanden.

Når du er gift, indgår din virksomhed automatisk i jeres formuefællesskab. I tilfælde af skilsmisse skal formuen og dermed også aktiverne i din virksomhed deles imellem dig og din ægtefælle. Det kan i værste fald true din virksomheds eksistens, forklarer advokat Henriette Houmann-Hammer fra ADVODAN Næstved.

Med en ægtepagt kan du sikre din virksomhed ved at gøre den til særeje. Så indgår virksomheden ikke i jeres fælles formue, og aktiverne vil blive ført uden om jeres bo ved deling - fx i forbindelse med skilsmisse. På den anden side kan en ægtepagt også være med til at sikre din ægtefælle i tilfælde af konkurs. Det afgørende er, at du forholder dig til problematikken, så du får mest mulig indflydelse på, hvordan aktiverne sikres," fortæller Henriette Houmann-Hammer.

Flere former for særeje
Ifølge Henriette Houmann-Hammer er der flere veje at gå, når du skal sikre dine aktiver fremadrettet.

"Du kan vælge at gøre dine værdier til skilsmissesæreje, eller du kan vælge fuldstændigt særeje. Det er også en mulighed at kombinere de to særejeformer, ligesom du kan af/optrappe særejet over tid. Hvilken model du vælger afhænger af, hvem du ønsker at sikre, dels ved skilsmisse dels ved død. Du skal altså tage stilling til, om du vil sikre din ægtefælle eller din virksomhed."

For de fleste ægtepar er skilsmisse ikke det foretrukne samtaleemne, men ægtepagter skal indgås i enighed.

"Ægtepagten er en aftale mellem ægtefællerne. Hvis I har klare aftaler på forhånd, er der også mindre risiko for, at der opstår konflikter om bodelingen, fastslår Henriette Houmann-Hammer.

Stil krav om ægtepagt
Er der flere ejere i en virksomhed, er det også en rigtig god idé at overveje ægtepagter.

"Er du partner i din virksomhed, bør du og dine gifte partnere sørge for at oprette ægtepagter. Ellers risikerer I, at virksomheden skal realisere kontanter til en tidligere ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Jeg råder til, at I gør det til et krav for gifte partnere at oprette ægtepagter," siger Henriette Houmann-Hammer.

Du kan her læse mere om ægtepagt

Fakta

  • Adskil din privatøkonomi og økonomien i din praksis ved at oprette en ægtepagt. Dermed undgår du, at din praksis skal realisere kontanter til din ægtefælle, hvis I går fra hinanden, eller du dør. Du skal supplere med et testamente, når du opretter en ægtepagt.
  • Du kan ikke oprette en ægtepagt alene. Du og din ægtefælle skal være enige om, at det er den løsning, I ønsker. Derfor er det en god idé at oprette en ægtepagt, mens I er venner.
  • Gør det til et krav for gifte kompagnoner at oprette ægtepagter.
  • Opret en ægtepagt og testamente, hvis du vil være sikker på, at et kommende generationsskifte i din praksis kommer til at forløbe, som du ønsker det.
Karina Sejersbøl Christiansen
VIL DU VIDE MERE?

Karina Sejersbøl Christiansen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.