Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Næstved
Ring 55 75 85 00

Nygade 9,
4700 Næstved
Tlf: 55 75 85 00
naestved@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Næstved

Guide: Det skal du huske, når du lejer boligen ud

Mange danskere vælger i dag at leje deres bolig ud, når de ikke kan få den solgt. Som udlejer er der imidlertid en række forhold, du bør sætte dig ind i, hvis du vil undgå, at udlejningen bliver en dårlig forretning for dig. Her får du de fem vigtigste huskeråd.

Finanskrisen har gjort det svært for mange danskere få solgt boligen, og flere vælger derfor at leje boligen ud for en periode. Det kan være et udmærket økonomisk alternativ, men lejeloven er kompleks, og der mange faldgruber, du skal være opmærksom på, når du lejer din bolig ud.
Det fortæller Mads Fossing, som er advokat hos ADVODAN i Næstved. Han gennemgår her fem vigtige forhold omkring boligudlejning, du gør klogt i at være opmærksom på:

 1. Vælg den rigtige lejer
  Erfaring viser desværre, at det er ikke alle lejere, som har den samme respekt for boligen som ejerne. For at sikre at lejer er seriøs omkring lejemålet, kan du som udlejer opkræve tre måneders husleje i depositum samt tre måneders forudbetalt leje. Hvis lejer lægger mange penge ud for at bo i din bolig, vil vedkommende automatisk have en interesse i at levere den tilbage i samme stand, som han eller hun overtog den i.

 2. Husk lejekontrakten
  Din lejeaftale med lejeren er gyldig, selvom I ikke har skrevet under på en lejekontrakt. Uden en kontrakt vil jeres aftale blive reguleret af lejeloven, og den sikrer lejer bedre end udlejer. Det er imidlertid en fordel for jer begge, at der er en underskrevet lejekontrakt, fordi den sikrer klare linjer i tilfælde af uoverensstemmelser. Som udlejer skal du sætte dig grundigt ind i, hvad der står i lejeloven, fordi der er regler for, hvad du kan skrive ind i kontrakten.

 3. Husk detaljerne
  Er det dig eller lejer, som under lejemålet er ansvarlig for snerydning og pasning af have? Hvis du glemmer sådanne detaljer i kontrakten, så er det dig, der hænger på opgaven. Den slags oplysninger er vigtige at få med i lejekontrakten og skal tilføjes under punktet for særlige vilkår i kontrakten. Vil du være sikker på at have styr på alle detaljerne, kan det være en god idé at få en advokat til at gennemgå lejekontrakten sammen med dig.

 4. Hold huslejen på det rette niveau
  Mange udlejere tror, at de kan fastsætte lejen, så deres egne udgifter til boligen som minimum er dækket. Nogle vil måske endda blive fristet tilat sætte huslejen højere for at tjene lidt ekstra på udlejningen. Her skal du dog være meget opmærksom på, at huslejen ifølge lejeloven skal svare til det lejedes værdi. Det er muligt via lokale advokater eller huslejenævnet at få oplyst lejeniveauet i det konkrete område. Du kan også få dit lokale huslejenævn til at give en forhåndsgodkendelse af huslejens niveau. Det koster dog 3.000 kr.

 5. Husk tidsfristen for flytteafregning
  Når lejemålet opsiges, er det som udlejer din opgave at sørge for, at der bliver lavet en besigtigelse af lejemålet samt en flytteafregning, som lejer skal have senest 14 dage efter fraflytning. Går der mere end 14 dage, kan du ikke kræve, at lejer skal betale for eventuel istandsættelse af boligen, og du risikerer derfor at skulle betale hele depositummet tilbage til lejer og betale for istandsættelsen selv.
Mads Fossing
VIL DU VIDE MERE?

Mads Fossing

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.