Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Næstved
Ring 55 75 85 00

Nygade 9,
4700 Næstved
Tlf: 55 75 85 00
naestved@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Næstved

Kender du fordelene ved særeje?

Det er ukendt for mange, hvad særeje i virkeligheden betyder. Kort fortalt kan et særeje sikre dig, hvis du en dag skal skilles, eller hvis du mister din partner.

"Der findes flere forskellige former for særeje, og du bør vælge den form for særeje, der passer bedst til dine ønsker og behov".

Det forklarer advokat Karina Sejersbøl Christiansen fra ADVODAN i Næstved.

Særeje kræver desuden, at I er enige og indgår en aftale i form af en ægtepagt. Den nedskrevne aftale skal underskrives og tinglyses i Personbogen for at blive gyldig. Særeje kan også bestemmes for ens arvinger ved testamente, således at børn ikke skal dele deres arv med deres ægtefælle".

Du bør overveje særeje, hvis et af følgende punkter gælder for dig:

  • Du og din partner ønsker ikke at dele lige ved eventuel skilsmisse
  • Du og din partner ønsker ikke, at den, der lever længst, skal dele sin formue med afdødes barn/børn fra tidligere forhold
  • Du og din partner har en større forskel på jeres formuer - måske ejer den ene af jer meget, mens den anden af jer næsten intet ejer.
  • Hvis én af jer har udsigt til arve en større formue
  • Hvis én af jer vil starte eller har en virksomhed - og gerne vil beholde den i tilfælde af skilsmisse

Hvad er skilsmissesæreje?
Skilsmissesæreje betyder, at du og din ægtefælle beholder hver jeres formue, hvis I går fra hinanden. Særejet gælder kun ved skilsmisse og bortfalder, når én af jer dør, så den efterladte arver halvdelen af den andens formue.

Hvad er fuldstændigt særeje?
Fuldstændigt særeje betyder, at I hver især beholder de aktiver og passiver, som jeres særeje dækker. På den måde skal jeres værdier hverken deles, mens I er gift, ved skilsmisse, eller når en af jer dør. Selvom der er fuldstændig særeje vil I stadig arve hinanden.

Kombinationssæreje er en kombination af skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje. Det betyder, at I har særeje, hvis I skal skilles. Når én af jer dør, bliver afdødes særeje til fælleseje, mens den efterladtes særeje bliver til fuldstændigt særeje. Dermed kan I som ægtefæller sikre hinanden bedst muligt.

Hvad er særeje?
Særligt hvis du er virksomhedsejer, bør du overveje, om din virksomhed skal være dit særeje. Når du gifter dig, indgår din virksomhed automatisk i jeres fælles formue. Går I fra hinanden, skal formuen og dermed også virksomheden deles mellem dig og din ægtefælle. Med særeje bliver dit firma ført uden om jeres fælles bo, og du sikrer, at det ikke får store økonomiske konsekvenser for din virksomhed. Din ægtefælle kan ligeledes sikre sig mod dine kreditorer ved at gøre sin formue til særeje.

Du kan her læse mere om særeje

Karina Sejersbøl Christiansen
VIL DU VIDE MERE?

Karina Sejersbøl Christiansen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.