Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Næstved
Ring 55 75 85 00

Nygade 9,
4700 Næstved
Tlf: 55 75 85 00
naestved@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Næstved

Ny planlov letter muligheden for at bo i sommerhus året rundt

Den 9. juni indgik et flertal i Folketinget en aftale om revision af planloven. Det betyder blandt andet nye regler for, hvor længe pensionister skal eje et sommerhus, før de må benytte det som helårsbolig.

Tidligere har reglerne i planloven krævet, at pensionister skulle eje deres sommerhus i mindst otte år, hvis de ville omdanne det til en helårsbolig. Det krav er nu sænket til ét år – uanset om huset ligger i en sommerhuszone eller en landzone. Det fortæller boligadvokat Mette Egholm fra ADVODAN.

Hun vurderer, at de nye regler vil få flere pensionister til overveje at købe sommerhus for at omdanne det til en helårsbolig efter et år.

”Indtil nu har det krævet en god økonomi og en god portion planlægning, hvis man har ønsket at tilbringe sin pensionisttilværelse i et sommerhus. Men med de nye regler bliver det langt mere realistisk for flere pensionister at købe et sommerhus og sælge deres nuværende bolig inden for et år – for herefter at omdanne sommerhuset til en helårsbolig, ” siger Mette Egholm Nielsen.

Hvis man kan sælge sin helårsbolig i byen til en god pris og samtidig købe et sommerhus i et billigt område, så vil det selvfølgelig være en god økonomisk disposition for mange pensionister," påpeger hun.

Kommunen kan ændre boligens status

Hvis man ønsker at ændre sit sommerhus' status til helårsbeboelse, skal man søge hos kommunalbestyrelsen i den kommune, hvor sommerhuset ligger. Herefter er det op til kommunen at vurdere, om sommerhuset er i tilstrækkelig god stand til at fungere som helårsbeboelse. 

Fakta om planloven:

  • Aftalen om revision af planloven er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. 
  • Det forventes, at planloven træder i kraft den 1. juli 2017
  • Planloven deler Danmark ind i tre slags zoner: Byzone, landzone og sommerhuszone.
  • Planloven administreres af Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og fødevareministeriet, men det er kommunen, som giver tilladelse til, at en bolig får ændret status fra helårsbolig til sommerhus eller omvendt.
Thomas Colstrup
VIL DU VIDE MERE?

Thomas Colstrup

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.