Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Næstved
Ring 55 75 85 00

Nygade 9,
4700 Næstved
Tlf: 55 75 85 00
naestved@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Næstved

Sidste skoledag: Sådan er dit barn forsikret

I den kommende tid myldrer folkeskolens afgangsklasser ud til sidste skoledag, inden læseferien vanker. Kombinationen af fest og teenagere kan dog godt gå galt, og så er det vigtigt at have styr på forsikringerne.

Der er ofte vandsprøjt, karamelkast, shopping og fest i vente, når landets mange elever fejrer afslutningen på folkeskoletiden. Men får dagen en uheldig udgang, er det godt at være forberedt.

Her fortæller advokat Fatma Yandim fra ADVODAN Næstved om fire ting, du bør vide om dine forsikringer, inden du sender dit barn afsted til sidste skoledag.

1. Hvis karamellerne rammer forkert

Dagens drillerier er som regel uskyldige. Men i kådhed rammer de hårde karameller måske en yngre elevs øjne for hårdt, eller vandballonerne er skyld i et brækket ben. Det kan også være, at aftenens fest og alkoholindtag resulterer i en ødelagt toiletvask eller køkkendør. Kort sagt: dit barn volder skade på en ting eller en person, og hvordan står I så stillet?

”Børn over en vis alder har erstatningsansvar på samme måde som voksne. Derfor gælder det om at have styr på familiens ansvarsforsikring. Hvis dit barn er under 14 år, vil forsikringen som regel dække, fordi det er svært at vurdere, om skaden er sket med vilje eller på grund af tankeløshed. Er barnet over 14 år, dækker forsikringen ikke, hvis der er tale om en bevidst handling eller grov uagtsomhed, eller hvis barnet var meget fuld,” siger Fatma Yandim.

2. Hvis lommepengene bliver stjålet

Dit barns lommer er måske lidt ekstra fyldte med penge til at fejre dagen. Eller tasken rummer både den nye iPhone og lækre smykker til aftenens fest. Og det kan lommetyve desværre hurtigt spotte.

Du kan hjælpe dit barn med at gardere sig bedst muligt på forhånd. Tag fx ikke for mange kontanter med og lad være med at placere alle penge ét sted. Gem telefonen godt af vejen, og lad smykkerne blive hjemme, indtil der skal klædes om til festen.

”Bliver dit barn alligevel bestjålet, bør I være klar over, at familiens indboforsikring ikke dækker alt. Hvis en lommetyv fx stjæler kontanter eller smykker, får I ikke erstatning, fordi det er foregået ved et såkaldt simpelt tyveri på åben gade. Forsikringen dækker dog telefon og andre værdigenstande,” siger Fatma Yandim.

3. Hvis dit barn vrikker om på dansegulvet

Er dit barn involveret i en såkaldt soloulykke, hvor andre ikke kan stilles til ansvar – fx fald på en trappe eller på dansegulvet – er det jeres egen ulykkesforsikring, der skal dække skaden. Men I bør vide, at det ikke er i alle tilfælde, at den går ind og dækker.

”Det afgørende er, om barnet har været beruset eller ej, da ulykken skete. I kan ikke få erstatning, hvis det brækkede ben skyldes lidt for mange øl eller drinks,” siger Fatma Yandim.

4. Hvis kammeraten skubber for hårdt

Mange steder er der tradition for at skubbe hinanden i byens springvand på sidste skoledag. Hvis en af dit barns kammerater måske skubber lidt for hårdt, og dit barn ender med et brækket håndled, kan I rette erstatningskrav mod kammeraten. Her vil kammeratens ansvarsforsikring normalt dække, medmindre det vurderes, at han har haft et stort alkoholindtag eller har handlet groft uagtsomt. I så fald skal han selv betale erstatningen.

Fakta – tjek forsikringerne inden sidste skoledag:

  • Ansvarsforsikring – gælder, hvis dit barn forvolder skade.
  • Indboforsikring – gælder, hvis dit barn bliver bestjålet.
  • Ulykkesforsikring – gælder, hvis dit barn kommer til skade, uden at der er andre ansvarlige.
Fatma Yandim
VIL DU VIDE MERE?

Fatma Yandim

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.