Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Nykøbing Falster
Ring 46 14 59 00

Nygade 2,
4800 Nykøbing F
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Nykøbing Falster

Husk at kundeoplysninger er persondata

Uanset om du er tømrermester eller revisor, så har du oplysninger om dine kunder. Navn, adresse og telefonnummer er alle oplysninger, der er omfattet af lovgivningen om persondata, når du opbevarer disse i et fysisk register eller digitalt. Har du registreret disse oplysninger er du så også ansvarlig for disse data. Du er efter lovgivningen persondataansvarlig og skal leve op til reglerne om behandling af data.

Persondata

Helt overordnet gælder det, at du som dataansvarlig ikke må opbevare oplysninger om dine kunder, forretningsforbindelser eller andre i en længere periode end nødvendig eller til brug for et andet formål end oplysningerne er indhentet. Er en person eksempelvis ikke længere kunde og har du ikke længere garanti- eller  reklamationsforpligtelser overfor kunden, så skal du slette de personoplysninger, du har på den pågældende.

Et eksempel på en for vidtgående registrering af persondata er omtalt i Datatilsynets  afgørelse af 25. oktober 2019. Her fandt Datatilsynet, at Københavns Kommune ikke var berettiget til at abonnere på oplysninger om en borger i Det Centrale Personregister. Borgeren, der var blevet registreret i kommunen med sine persondata, henvendte sig hos Københavns Kommune for at bede kommunen om ikke længere at abonnere på oplysninger om ham (retten til at blive glemt). Den registrerede var på dette tidspunkt ikke længere borger i Københavns Kommune. Kommunen efterkom anmodningen om sletning, men oprettede samtidig et nyt abonnement med den begrundelse, at der var behov for entydig identifikation af borgeren for at understøtte kommunens håndtering af aktindsigts- og rettighedsanmodninger. Med det oprettede abonnement fik kommunen på ny adgang til personoplysninger om borgeren.

Datatilsynet lagde særlig vægt på, at Kommunen har mulighed for at foretage enkeltopslag i CPR-registreret, når der opstår et konkret behov. Kommunen overholdte således ikke kravet om at begrænse omfanget af data. Du kan læse hele afgørelsen HER

Uanset at afgørelsen vedrører en kommune, og kommunens behandling af persondata, er de samme regler gældende for dig som tømrermester eller revisor. Personoplysninger må ikke behandles/opbevares efter at et kundeforhold er afsluttet og alle forhold vedrørende udførte opgaver/leverancer er afklaret. Er der en tvist om regningen eller det udførte arbejde, er du fortsat berettiget til at  have personoplysninger registeret. 

Har du spørgsmål til persondatareglerne er du meget velkommen til at kontakte os:

Troels Justesen
VIL DU VIDE MERE?

Troels Justesen

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.731 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.731 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.