Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Nykøbing Falster
Ring 46 14 59 00

Nygade 2,
4800 Nykøbing F
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Nykøbing Falster

Tvangsfjernelse af børn

En afgørelse om tvangsanbringelse af ens barn er et voldsomt indgreb i retten til familielivet. Derfor skal tvangsanbringelse være sidste udvej.

Det er kommunes opgave, at sørge for at alle andre muligheder er udtømt, inden der skrides til tvangsanbringelse. Det kan f.eks. være støtte og hjælp gennem en kontaktperson eller pålæg om, at barnet skal i daginstitution.

Bamse

Husk dine rettigheder

Hvis kommunen beslutter at tvangsanbringe dit barn, har du, som forældremyndighedsindehaver, krav på gratis advokatbistand. Børn som er fyldt 12 år har også ret til at være bistået af en advokat.

Din kommune har en forpligtelse til at vejelede dig om ret til advokathjælp, hvis kommune beslutter sig for at sagen skal indbringes for Børn- og Unge Udvalget. Du har ret til selv at vælge en advokat. Advokathjælp i sager om tvangsanbringelse er gratis.

Du har også krav på aktindsigt i din sag. Det er en god ide, at du løbende får aktindsigt, og på den måde holder dig opdateret i din sag. Vi anbefaler, at du drøfter papirerne med din advokat, som kan hjælpe dig med at vurdere kommunens beslutninger, så reglerne bliver overholdt, og du får den rigtige behandling.

Du har ret til samvær

Selvom dit barn er tvangsanbragt, har du ret til samvær med dit barn. Dit barn kan komme hjem på weekend eller ferie, men du kan også risikere, at samværet skal være støttet eller overvåget – og at det er så lidt som en time om måneden. Der er mange komplekse regler, som skal sikre børnene og forældrene. Disse regler stiller mange krav til kommunens sagsbehandling. Det betyder, at der ind i mellem sker fejl i kommunens sagsbehandling, hvor kommunen f.eks. forlanger overvåget samvær, hvor der er mere grund til støttet samvær.

Frivillig anbringelse kan ende med en tvangsanbringelse

Hvis du mener, at det er forkert, at dit barn skal anbringes uden for hjemmet, skal du ikke give samtykke til frivillig anbringelse. Forældre får tit at vide, at de altid kan tilbagekalde deres samtykke, hvilket også er rigtigt, men hvis kommunen stadig mener, at barnet skal være anbragt, kan kommunen indstille til tvangsanbringelse ved Børn- og Unge Udvalget.

Hos ADVODAN Lolland Falster hjælper vi i sager om tvangsanbringelse, hvor vi, som led i vores sagsbehandling ser på, om kommunen har overholdt deres forpligtelser.

Som dine advokater kan vi være ved din side i samtalerne med kommunen for at sikre, at du bliver hørt. Og vi kan hjælpe dig med proceduren omkring din klage, og ved en eventuel retssag.

Jeg vil gerne ringes op
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til ADVODAN-kontoret. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.