Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Roskilde
Ring 46 35 15 15

Algade 43,
4000 Roskilde
Tlf: 46 35 15 15
roskilde@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Roskilde

Nye regler for bilister i 2019

Året startede ud med at byde på en række nye regler for bilisterne. Hvis du ikke allerede er stødt på dem, giver vi dig her et overblik over, hvilke regler du skal overholde, for at være godt kørende.

Advokat Ulrik Vindberg fra ADVODAN Roskilde opridser kort de vigtigste regler, du bør være opmærksom på.  

Håndholdt koster et klip

I løbet af året vil det komme til at koste dig et klip i kørekortet, hvis du taster på mobilen samtidig med, at du kører bil. Det vil også gælde andre håndholdte apparater såsom GPS og IPad. 

Det vides endnu ikke, hvornår reglen træder i kraft. 

Dyrt uden ansvarsforsikring

Selvom ansvarsforsikringen er lovpligtig for alle med bil, knallert og motorcykel, estimeres det, at omkring 50.000 køretøjer kører rundt uden.

Fra 1. januar har det kostet dagsgebyrer på 250 kr., at være registreret ejer af et køretøj uden ansvarsforsikring. Dette uanset om køretøjet kører på vejen, eller står parkeret i garagen.  

En forhøjet skrotpræmie

Er du indehaver af en dieselbil fra før 2006, som du gerne vil skrotte, kan du glæde dig over at få 5.000 kr. i skrotpræmie sammenlignet med 2.200 kr., der var beløbet før 1. februar i år.

Dette er en del af regeringens klima- og luftudspil, der arbejder mod et grønnere Danmark.     

Obligatorisk styrthjelm

Det er slut med, at kunne søge om dispensation for brug af styrthjelm. Fra starten af året har det været lovpligtigt for alle, der kører motorcykel eller knallert at bruge en styrthjelm. Dispensationer der er givet af lægelige grunde inden d. 1. januar 2019, vil være gældende indtil d. 1. juli 2019.

Ulrik Vindberg
VIL DU VIDE MERE?

Ulrik Vindberg

Direktør og advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.706 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.706 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.