Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Slagelse
Ring 57 86 46 00

Ndr. Ringgade 70C,
4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00
slagelse@advodan.dk

Se kort

Advodan Slagelse

Mange virksomhedsejere glemmer privatjuraen

Mange virksomheder løber en unødig stor risiko, når spørgsmål omkring skilsmisse, sygdom og dødsfald i ejerkredsen ikke bliver berørt og håndteret i tide. Løsningen er ægtepagt og testamente.

Det kræver fuldt fokus og hårdt arbejde at drive en sund og velfungerende forretning med tilfredse kunder. Desværre betyder dette fokus også, at mange virksomhedsejere glemmer, hvor vigtigt det er at have styr på den jura, der griber ind i privatsfæren. Ifølge erhvervsadvokat Louise Lecanda fra ADVODAN Slagelse er det et problem, hun støder på flere gange om måneden.

Det afgørende er, at der bliver handlet, før det er for sent.

”Helt generelt er ægtepagter og testamenter relevante for alle virksomhedsejere i små og mellemstore virksomheder. Og det gælder uanset, om det er familieejede virksomheder eller ej. Det afgørende er, at der bliver handlet, før det er for sent,” siger hun.

Beskyt virksomheden
Som virksomhedsejer er det for eksempel vigtigt, at du beskytter dit fremtidige indtægtsgrundlag og sikrer virksomhedens fremtidige drift mod konsekvenserne af en skilsmisse. En ægtepagt kan gøre virksomheden til skilsmissesæreje, så værdien af virksomheden holdes udenfor bodelingen mellem ægtefællerne. På den måde står du med de bedst mulige betingelser for at drive virksomheden videre. 

Alle virksomhedsejere bør også have et testamente, råder Louise Lecanda.

”I et testamente kan man fordele sin virksomheds værdier, som man ønsker. Det kan virkelig redde mange familier for en masse ubehagelige stridigheder. Planlægger man derudover et generationsskifte i virksomheden, er det også ekstremt vigtigt at få det skrevet ind i testamentet. Sker det ikke, kan de efterladte havne i en meget trist situation, hvor ingen har råd til at drive virksomheden videre,” siger advokaten.

Op på bestyrelsesniveau
I virksomheder med en professionel bestyrelse, oplever Louise Lecanda, at der som oftest er taget hånd om denne type spørgsmål. Derimod halter det mere med den juridiske sikring i de virksomheder med såkaldte tantebestyrelser.

 ”Jeg vil gerne opfordre alle bestyrelsesmedlemmer til at tage emnet op på bestyrelsesmøderne. Det er vigtigt at tænke ejerkredsens private forhold ind i en større sammenhæng og gøre det til en del af virksomhedens generelle risikominimering,” siger hun.

Louise Lecanda
VIL DU VIDE MERE?

Louise Lecanda

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.