Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Slagelse
Ring 57 86 46 00

Ndr. Ringgade 70C,
4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00
slagelse@advodan.dk

Se kort

Advodan Slagelse

Ny mulighed for at beskytte din privatadresse i CVR

En lovændring giver personer, der står registeret i CVR-registret, mulighed for fremover at få adressebeskyttelse.

Den 19. december 2017 vedtog Folketinget en lovændring, der giver borgere mulighed for selv at vælge, om de ønsker, at deres privatadresse skal stilles til offentligt skue i CVR-registret. Det betyder, at vi nu får en mere tidssvarende CVR-lov, forklarer advokatfuldmægtig Henrik Bregnhøj Bøgeriis fra ADVODAN i Slagelse.

”I dag er det kun muligt at få adressebeskyttelse i CVR-registret i helt særlige tilfælde. Men med den nye lov vil en adressebeskyttelse automatisk blive overført til CVR fra Det Centrale Personregister (CPR), hvor alle i dag kan få adressebeskyttelse”.

Hvem er det relevant for?
Lovændringen har betydning for de personer, der har pligt til at stå registreret i CVR. Det kan fx være som følge af deres stillinger eller roller som direktører, bestyrelsesmedlemmer, kapitalejere eller reelle ejere.

Ingen ændring af registreringspligt
I forbindelse med lovændringen er det vigtigt at være opmærksom på, at reglerne om registrering af adresser hos Erhvervsstyrelsen ikke bliver ændret.

”Erhvervsstyrelsen vil fortsat registrere personers adresseoplysninger i CVR – også selvom oplysningerne er beskyttede og ikke skal offentliggøres. Det betyder, at private eksempelvis godt kan få udleveret en beskyttet adresse, hvis vedkommende kan dokumentere et forfaldent krav eller en anden retlig interesse, ” siger Henrik Bregnhøj Bøgeriis.

Opdatering i tre år
Udover nye regler om adressebeskyttelse indebærer lovændringen også, at personoplysninger fremover kun bliver offentliggjort i CVR og opdateret i tre år efter, at en persons tilknytning til en virksomhed i CVR er ophørt. Personoplysninger for stiftere af virksomheder opdateres dog ikke.

De nye regler forventes at træde i kraft den 1. juli 2018.

Henrik Bregnhøj Bøgeriis
VIL DU VIDE MERE?

Henrik Bregnhøj Bøgeriis

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.